20 septembrie 2015


Vineri,
Universitatea „Ştefan cel Mare” găzduieşte Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
·        Manifestarea este deschisă tuturor categoriilor de persoane, fără condiţionări de vârstă sau de nivel de studii.
·        La USV s-a mai desfăşurat o ediţie a acestei Burse locurilor,  respectiv cea din 27 septembrie 2013.
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va avea loc, anul acesta, vineri, pe 25 septembrie 2015, cu începere de la ora 10.00, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă,  „Manifestarea le va da posibilitatea absolvenţilor să participe la interviuri cu angajatori din diverse domenii de activitate, să cunoască cerinţele şi criteriile de selecţie pentru cele mai căutate meserii ale momentului şi să ia contact cu noi instrumente şi tehnici de căutare a unui loc de muncă sau de pregătire a interviului de angajare”, informează directorul executiv Mirela Adomnicăi, menţionând că, în acest sens, doritorii vor putea participa la o şedinţă de consiliere şi orientare privind cariera, ţinută de consilieri specializaţi. Potrivit şefei AJOFM Suceava, Bursa este deschisă tuturor categoriilor de persoane, fără condiţionări de vârstă sau de nivel de studii. Astfel, solicitanţii din alte localităţi din judeţ, pot participa la bursele de la sediile locale ale AJOFM din Fălticeni şi Cîmpulung Moldovenesc, precum şi la cea de la Casa Germană din Rădăuţi. Iniţial, scoase la bătaie erau doar 93 de locuri vacante, respectiv 36 de posturi în Suceava, 40 în Fălticeni şi 17 în Cîmpulung Moldovenesc, „însă ofertele au început să fie mai consistente pe finalul săptămânii”. 
Directorul executiv al AJOFM, Mirela Adomnicăi, precizează că solicitanţii cu studii medii sau profesionale pot ocupa unul din posturile vacante de operator calculator, funcţionar marketing, funcţionar transport, electrician, vânzător, paznic, operator la maşini cu comanda numerică, cele mai ofertante domenii pe acest segment fiind construcţiile, colectarea deşeurilor şi fabricarea produselor din minerale nemetalice. Absolvenţii de studii superioare au la dispoziţie, până în prezent, posturi  de inginer proiectant în silvicultură, inginer mecanic, inginer geodez, inginer reţele electrice, inginer automatizări, economist, programator, iar lista este deschisă în vederea completării cu ofertele din această săptămână. Amatori s-au arătat angajatorii din construcţii, silvicultură, activităţi de arhitectură şi inginerie, dar şi din activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice. Lucrătorii fără calificare se vor putea angaja ca ansamblor de cabluri auto, femeie de serviciu sau muncitor necalificat, în domenii cum ar fi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, colectarea deşeurilor sau construcţii. Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a mai găzduit o ediţie Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, în septembrie 2013.