29 septembrie 2015


Ultima prelungire pentru Pfeiffer
·        După multe termene nerespectate, compania germană trebuie să încheie lucrările la apă şi canalizare până la finele lui octombrie. 
·         În caz, contrar, „se va trece la aplicarea de măsuri, respectiv la amenzi cât mai multe”, a declarat edilul-şef, Ion Lungu.
Ultimul termen pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi reţelelor de canalizare din municipiul Suceava, executate în cadrul proiectului cu finanţare europeană, este 30 octombrie. Anunţul a fost făcut ieri, de către primarul Ion Lungu, după şedinţa săptămânală de analiză a stadiului intervenţiilor susţinute din fonduri nermbursabile externe, în condiţiile în care constructorul german Pfeiffer nu a putut să-şi onoreze obligaţiile contractuale până la finele lunii în curs, aşa cum s-a angajat. Şeful municipalităţii sucevene a pus în vedere că, de acum înainte chiar nu se va mai face nicio derogare, pentru orice abatere urmând a fi aplicate drastice amenzi. 
„Din punctul meu de vedere, 30 octombrie este ultimul termen, iar după acesta nu mai facem comandament pe apă şi canalizare. Vom trece la aplicarea de măsuri, respectiv la amenzi cât mai multe şi, de asemenea, a clauzelor din contract, pe care îl gestionează cei de la ACET. Sperăm ca, până pe 30 octombrie, cei de la Pfeiffer să finalizeze lucrările, unele dintre acestea fiind foarte sensibile”, a punctat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. În luna august, constructorii de la Pfeiffer au cerut  prelungire a momentului de finalizare a lucrărilor, avansând ca punct terminus data de 30 septembrie. „Am promisiunea conducerii de la Bucureşti a firmei Pfeiffer că până la 30 septembrie lucrările vor fi terminate”, preciza atunci şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu. La acea vreme, reprezentanţii locali ai constructorului dădeau vina inclusiv pe lucrările suplimentare impuse de operatorul unic de servicii de apă şi canalizare, ACET Suceava, beneficiarul proiectului, societate care  ar fi impus intrevenţii peste cele prinse în proiectul tehnic iniţial. Prin finanţare europeană POS Mediu, în total, în municipiul Suceava este prevăzută extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă de pe 76 de străzi, iar reabilitările au drept ţintă 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele.  Reţelele de canalizare de pe 70 de artere sunt extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, sunt spuse reabilitării. Executantul lucrărilor este compania Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefabau GMBH&CO KG din Germania.