16 septembrie 2015



Transagent, firmă a Primăriei Suceava, a pierdut serviciul de transport agent termic în favoarea Thermonet  
·        „Împreună cu producătorul Bioenergy vom începe să punem bazele unei strategii comune, pentru că iarna bate la uşă”, precizează Ion Lungu, şeful administraţiei locale.
·         Veolia Bucureşti a fost descalificată din cauză că a încercat să impună unele condiţii care excedau caietului de sarcini.
Comisia specializată de pe lângă Primăria municipiului Suceava a desemnat un câştigător al negocierilor privind atribuirea în concesiune a serviciului de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice în sistem centralizat. La masa negocierilor au făcut oferte 3 firme care, anterior, au participat la măcar una dintre cele două runde ale licitaţiei organizate pentru delegarea serviciului amintit, până la finalizarea tuturor demersurilor activitatea în cauză urmând a fi prestată de firma falimentară Termica. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că  Veolia Bucureşti a venit cu o ofertă de 267,47 de lei (plus TVA) pentru gigacaloria transportată, distribuită şi furnizată, iar după o lună şi jumătate de negocieri, tariful a fost scăzut la 207,9 lei pe gigacalorie. Cu toate acestea, firma bucureşteană a fost descalificată din cauză că a încercat să impună unele condiţii care excedau caietului de sarcini. „S-a negociat mult pe preţ, a renunţat la o parte din acesta, însă societatea fost descalificată deoarece a impus municipalităţii unele condiţii care nu erau în caietul de sarcini iniţial şi care nu au putut fi luate în considerare”, a spus primarul Lungu. Societatea comercială Thermonet Suceava a avut o ofertă iniţială de 191 de lei pe gigacalorie, aceasta fiind, în final, coborâtă până la 180 de lei pe gigacalorie. Transagent Suceava a propus cel mai mic tarif pentru transport, distribuţie şi furnizare,  însă, deoarece acesta a fost doar unul dintre criteriile în baza cărora s-a făcut negocierea, firma autorităţilor locale sucevene nu a reuşit să se impună în faţa Thermonet.

Astfel, firma  cu sediul pe strada „Energeticianului”, din Lunca Sucevei, la care acţionari sunt Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, s-a detaşat la criteriile privind aspectele tehnice, conducând în clasament, cu un total de 312,68 de puncte, faţă de Transagent, care a acumulat doar 283,10 puncte. Potrivit edilului-şef, raportul comisiei de negociere va fi aprobat de Consiliul Local după 30 de zile de la întocmirea acestuia, Thermonet putând preluând efectiv serviciul abia din data de 13 octombrie. În perioada rămasă se va trece la pregătirile pentru predarea-primirea instalaţiilor, cât şi în vederea asigurării alimentării cu apă caldă şi căldură în sezonul rece 2015-2016. „În cursul zilei de luni intenţionez să chem firma Thermonet  la o discuţie, să vedem cum putem face primirea şi predarea instalaţiilor de la Termica De asemenea, împreună cu producătorul Bioenergy vom începe să punem bazele unei strategii comune, pentru că iarna bate la uşă”, precizează şeful administraţiei locale.