27 septembrie 2015


Interes crescut din partea angajatorilor, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi 

·        „Piaţa muncii a devenit tot mai dinamică şi cu cerinţe schimbate de la un an altul”,  susţine Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava.
·        „Ne interesează traseul profesional al absolvenţilor noştri, pentru a ţine o legătură cu aceştia, dincolo de încetarea procesului didactic”, susţine conf. univ. dr. Florin Boghean.
În  fiecare an, la finele lunii septembrie, Agenţia Judeţeană  pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, anul acesta evenimentul consumându-se la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM, spune că surpriza din anul acesta o constituie interesul crescut din partea angajatorilor, la manifestare prezentându-se şi agenţi economici care anterior nu-şi anunţaseră participarea.  Angajatorii au venit cu o ofertă de circa 500 de joburi, în preambulul manifestării desfăşurându-se o şedinţă de consiliere a tinerilor fără experienţă în căutarea unui loc de muncă, o firmă specializată oferindu-le acestora îndrumare în ceea ce priveşte întocmirea unui curicullum vitae şi tehnica susţinerii interviului. „Sperăm că finalul Bursei va aduce un grad de ocupare mai mare decât în anii precedenţi şi că absolvenţii prezenţi astăzi îşi vor găsi un loc de muncă. În caz contrar, aceştia vor pleca cel puţin cu o experienţă pe care, ulterior, o vor folosi în găsirea unui loc de muncă” a spus Mirela Adomnicăi. Directorul AJOFM remarcat că la Bursă s-au prezentat şi alte categorii de persoane care urmăreau găsirea unei slujbe sau schimbarea celei pe care o au deja, firmele ofertante căutând inclusiv lucrători cu vechime şi experienţă. „În continuare sunt căutate persoane care să aibă experienţă în domeniile serviciilor, o mare cerere fiind, de asemenea înregistrată în domeniul confecţiilor, indiferent de existenţa sau nu a unei calificări în acest sens. Oferta este destul de diversificată, căutându-se economişti, ingineri geodezi, mecanici auto, astfel încât, ca o concluzie benefică pentru noi, vom şti să orientăm cursurile de formare profesională pe care le organizăm gratuit la sediu, pentru a acoperi nevoia de pe piaţa muncii, care a devenit tot mai dinamică şi cu cerinţe schimbate de la un an altul”, a subliniat Mirela Adomnicăi, directorul executiv al AJOFM Suceava.Conf. univ. dr. Florin Boghean, şeful Departamentului pentru inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii  a declarat că evenimentul este unul este unul binevenit, exprimându-şi speranţa că organizarea la Universitatea „Ştefan cel Mare” a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi va deveni o tradiţie.  „O locaţie mai bună decât în vederea organizării unei burse a locurilor de muncă pentru absolvenţi nu se putea găsi. Dincolo de plecarea fizică din instituţia noastră, pe noi, ca Universitate, ne interesează traseul profesional al absolvenţilor noştri, pentru a ţine o legătură cu aceştia, dincolo de încetarea procesului didactic”, a explicat conf. univ. dr. Florin Boghean.