30 aprilie 2013


Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială, Margareta Isăilă, înlocuită din funcţie pe motiv de  nereguli în achiziţii şi investiţii
·        Alesul judeţean PDL, Vasile Ilie, a remarcat că neregulile  de care s-ar face vinovată Margareta Isăilă, ar fi avut loc şi în cadrul Serviciului pe care l-a condus noul director executiv, Dan Ionuţ Adomniţei.
Margareta Isăilă, directorul executiv al Direcţiei Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului Suceava a fost mutată definitiv din funcţia pe care a ocupat-o, într-o funcţie publică vacantă de nivel inferior, în cadrul aceleiaşi instituţii. Modificarea raporturilor de serviciu a fost aprobată în plenul deliberativului judeţean, hotărârea fiind valabilă începând cu data de 1 mai. De altfel, Margareta Isăilă a şi făcut o cerere în acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, arătând, în expunerea de motive la proiectul de hotărâre, că s-a ţinut cont „de problemele semnalate în domeniul achiziţiilor publice, investiţiilor şi a celor de natură juridică  din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului, de sesizările apărute la nivelul conducerii acestei instituţii”. Nechifor spune că, anul trecut, raportul Curţii de Conturi pentru anul 2011 identifica nereguli „destul de mari” la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului, deficienţe care ar urma să fie corectate. „Aceste nereguli vor fi făcute publice, şi încercăm să le corectăm. Soluţia pe care am găsit-o, de schimbare a conducerii, este o variantă temporară, pe o perioadă de 6 luni, în care urmează a fi puse câteva lucruri la punct, inclusiv pe partea de achiziţii publice. Mă aştept ca doamna fost director Isăilă să facă parte din echipă, pentru a participa al acest proces, interesul fiind de a face lucrurile să se mişte normal, fără sincope, fără dificultăţi. Este o zonă cu risc mare, în care pot să apară dificultăţi majore, de aceea, în această formulă de management, vrem să preîntâmpinăm anumite aspecte negative, pe care le-am văzut în trecut”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Începând cu 1 mai, director executiv al DGASPC Suceava, pe perioadă de 6 luni, până la organizarea unui concurs, este Dan Ionuţ Adomniţei, care a ocupat funcţia de şef al Serviciului „Proiecte, parteneriate, investiţii, şi recepţii lucrări” din cadrul instituţiei. Alesul judeţean PDL, Vasile Ilie, a remarcat că neregulile  de care s-ar face vinovată Margareta Isăilă, ar fi avut loc şi în cadrul Serviciului pe care l-a condus noul director executiv, solicitând clarificări în acest sens „Se face propunerea ca, cel care a greşit în această funcţie, şeful de serviciu de la achiziţii, investiţii publice, şi toate celelalte, să fie promovat director. Poate mă lămureşte şi pe mine cineva”, a iterat consilierul democrat liberal, însă Vasile Ilie nu a primit decât răspunsul că Dan Ionuţ Adomniţei fost făcut propunerea făcută pentru ocuparea respectivei funcţii.