08 aprilie 2013


Echipele de la salubritate intră la eliberarea cartierelor  de antiderapantul aruncat peste iarnă
·        Săptămâna viitoare, la măturat, în zona parcărilor subterane, unde va fi ţinut Târgul de Paşte, şi-a  anunţat prezenţa şi primarul Ion Lungu.
După mai multe zile cu vreme nefavorabilă, respectiv cu ploi, peste normalul perioadei, Primăria municipiului Suceava a reluat, de ieri, programul de curăţenie de primăvară. După ce săptămâna trecută, s-a intervenit, în măsura în care s-a putut, pe bulevardul central, de luni, echipele de la Rosal au intrat în cartiere, la măturarea şi ridicarea antiderapantului împrăştiat în iarnă. Săptămâna aceasta, o echipă de muncitori de la salubritate intervin, luni şi marţi, în cartierul Obcini, iar miercuri şi joi, în cartierul „George Enescu”. O a doua echipă, face curăţenie, în primele două zile, în zona „Cuza Vodă I”, iar în următoarele două, în „Cuza Vodă II”, ambele din cartierul Burdujeni,  vineri, la rând fiind „Cuza Vodă III”. Săptămâna viitoare, o echipă va lucra la îndepărtarea molozului şi resturilor din zona centrală a reşedinţei de judeţ. Este vorba, inclusiv despre partea recent modernizată, în perimetrul parcărilor subterane, unde va fi organizat Târgul de Paşte, la măturat anunţându-şi prezenţa şi primarul Ion Lungu. O a doua echipă va avea în vedere, în ordine, zona ANL-Burdujeni, cartierul Iţcani şi cartierul Zamca.                    
În săptămâna 22-26 aprilie, se va reveni pe arterele secundare din cartierele Obcini şi „George Enescu”, cât şi pe cel din centrul Sucevei. Revăzute vor fi, de asemenea, şi celelalte zone amintite mai sus. Săptămâna 29 aprilie-3 mai este rezervată salubrităţii în cimitire şi împrejurimile acestora, la unităţile de cult şi în zonele de agrement. Edilul şef a cerut şefilor de asociaţii de proprietari ca, prin intermediul personalului specializat,  respectiv al femeilor de serviciu, să se implice în campanie, prin îndepărtarea gunoaiele de pe spaţiile verzi şi din jurul blocurilor. „Fac apel la asociaţiile de proprietari se implice în acţiune, alături de Primărie şi de firma Rosal, în aşa fel încât să facem curăţenie şi să pregătim oraşul pentru Sărbătorile de Paşte”, a precizat primarul Ion Lungu, menţionând că Primăria pune la dispoziţia acestora saci de plastic şi mănuşi de protecţie.