17 aprilie 2013


Licitaţia pentru atribuirea serviciului sucevean de salubritate stradală, din nou contestată 
·        Unul dintre ofertanţi a reclamat Primăria că ar fi prelungit nejustificat termenul pentru depunerea ofertelor de către competitori.
·        „În situaţia în care va fi admisă acea contestaţie, vom fi nevoiţi să reluăm procedura de la capăt”, a subliniat primarul Ion Lungu.
Licitaţia pentru delegarea prin concesionare a serviciilor de salubritate stradală şi de iarnă a municipiului Suceava a fost din nou contestată. Primarul Ion Lungu a declarat ieri că,  Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners Servicii Ecologice, Cluj Napoca, unul dintre competitori s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, „pârând” organizatorul, adică Primăria Suceava, care ar fi prelungit nejustificat termenul pentru depunerea ofertelor de către competitori. Şeful executivului municipala a spus că, întrucât la mijloc erau 2 zile de nelucrătoare, a dat potenţialilor doritori să se înscrie la licitaţie un termen mai larg.  Depuse au fost 3 oferte din partea asocierii Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners Servicii Ecologice, Cluj Napoca, Rosal Grup Bucureşti şi Romprest Servicii Bucureşti. „Am ţinut licitaţia, am deschis ofertele, le-am analizat cu ofertanţii, au fost semnate de toată lumea, însă nu putem da niciun câştigător. În perioada următoare vom aştepta decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, vizavi de contestaţia depusă de cei de la  Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners. În cazul în care vom primi un răspuns favorabil de la CNSC, vom merge mai departe, iar în situaţia în care va fi admisă acea contestaţie, vom fi nevoiţi să reluăm procedura de al capăt”, a subliniat ocupantul fotoliului din Areni. Lungu a ţinut să remarce faptul că, după desfacere ofertelor, s-a constatat că preţurile avansate pentru prestarea serviciilor de salubritate şi de iarnă sunt mai mici decât cele licitate în 2004, atunci când câştigătorul licitaţiei de delegare a acestei activităţi a fost declarată compania bucureşteană Rosal Grup. „De fapt, aceasta a fost şi ceea ce am urmărit, întrucât exista şi posibilitatea prelungirii cu 4 ani a contractului cu Rosal Grup, respectiv cu jumătate din durata acestuia. Sigur, în 2004 erau alte perspective economice, în timp ce astăzi, în condiţii de criză, tarifele sunt mai mici”, a evidenţiat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, opinând că, astfel, Primăria nu va avea decât de câştigat. Reamintim că, în luna decembrie 2012, Vitalia Servicii pentru Mediu Bucureşti a depus prima contestaţie, cerând corectarea în minus a cifrei de afaceri pentru participanţi. De cealaltă parte, Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners Servicii Ecologice s-a adresat instanţei, cerând anularea licitaţiei pentru atribuirea serviciilor de salubritate şi de iarnă. Curtea de Apel Suceava a anulat referatul pentru reluarea de la capăt a licitaţiei de atribuire şi  a obligat Primăria municipiului Suceava la continuarea procedurii în cauză.