19 aprilie 2013


Dan Dumitru Enache, ministru secretar de stat la Ministerul IMM:
Statul trebuie să fie un fel de arbitru, care să fixeze regulile şi să lase economia să evolueze
·        România nu stă deloc bine la capitolul competitivitate, mai ales din cauza legislaţiei instabile, disfuncţiilor din administraţie şi infrastructurii proaste, s-a subliniat ieri, la Suceava, în cadrul Conferinţei Afaceri.ro.
Oamenii de afaceri de succes au căutat ieri, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava, „secretele succesului în timpul crizei”. Aceasta cu prilejul Conferinţei Afaceri.ro, la care au participat, aşa cum au declarat organizatorii, oameni de afaceri de succes din mediul de afaceri regional, persoane cu experienţă care au vorbit despre reuşite, provocări depăşite, cât şi despre modul în care, în România, poate fi dezvoltat un bussines sănătos. Dezbaterile s-au axat pe oferirea de modele şi soluţii comunităţii de afaceri din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ,  cele 4 workshop-uri abordând teme privind principiile de conduceri a unei afaceri de succes, provocările şi soluţiile în implementare proiectelor europene, managementul de proiect în afaceri, dar şi necesitatea inovării şi introducerii tehnologiei performante. Un element important a fost jocul de networking- socializare în mediul de afaceri -, care are a avut ca obiective dezvoltarea businessului, identificarea de noi oportunităţi, dar şi de viitori parteneri de afaceri. „Cu o investiţie minimă de timp şi bani, fiecare participant a avut ocazia să înmâneze cartea sa de vizită celorlalţi colegi, creându-şi contacte care, în timp, se pot transforma în afaceri aducătore de profit”, a declarat Lucian Gheorghiu, director general al CCI Suceava. Participant la  manifestare a fost Dan Dumitru Enache, ministru secretar de stat la Ministerul IMM, Mediului de Afaceri şi Turismului, care a făcut referire la politica de intervenţie a statului economie.  „Statul trebuie să fie un fel de arbitru, care să fixeze regulile şi să lase economia să evolueze. În acelaşi timp, consider că există domenii strategice care nu trebuie privatizate, unele dintre ele, precum cele din energie şi transport, fiind esenţiale pentru funcţionarea şi securitatea ţării”, a evidenţiat Dan Dumitru Enache. 


Rolul de moderator al evenimentului şi l-a sumat Alexandru Lăzescu, jurnalist, fondator al unei reţele de cotidiane locale. „Felul în care funcţionează statul, instituţiile, este esenţial”, a iterat Alexandru Lăzescu, care a accentuat că România nu stă deloc bine la capitolul competitivitate, mai ales din cauza legislaţiei instabile, disfuncţiilor din administraţie şi infrastructurii proaste. Consiliul Judeţean Suceava a fost reprezentat de vicepreşedintele Ilie Niţă, om de afaceri, care, în deschiderea manifestării, a adresat un cuvânt de salut. Conferinţa Afaceri.ro a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Arhipelago WEB Islands.