04 aprilie 2013


Primele stricăciuni, pe magistrala rutieră reabilitată, anul trecut, cu fonduri europene
·        „Este vorba despre vreo 11 grătare de scurgere şi cămine de canalizare, reparaţiile trebuind a fi făcute gratuit, întrucât lucrările sunt în garanţie”, a subliniat Lungu.
·        Edilul şef le-a găsit o scuză constructorilor, motivând prin aceea că intervenţiile au fost făcute târziu, în toamna trecută, „lucrurile fiind un pic forţate”.
Pe magistrala rutieră care străbate municipiul Suceava, de la intrarea dinspre Fălticeni, la ieşirea înspre Botoşani, reabilitată anul trecut, cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional, au început să apară primele probleme. Este vorba despre deteriorarea carosabilului din jurul gurilor de scurgere şi capacelor căminelor de la reţelele de canalizare, primarul Ion Lungu, menţionând că s-a întocmit o notă de  constatare, iar constructorului Con Bucovina i s-a cerut să treacă la remedierea, în garanţie, a stricăciunilor. „Am făcut o notă de constatare şi am trimis-o celor de la Con Bucovina, care a fost liderul proiectului, să repare unele defecţiuni apărute pe bulevardul principal, în ceea ce priveşte grătarele de scurgere şi căminele de canalizare. Este vorba despre vreo 11 poziţii, reparaţiile trebuind a fi făcute gratuit, întrucât lucrările sunt în garanţie”, a subliniat Lungu. Edilul şef le-a găsit o scuză constructorilor, motivând prin aceea că intervenţiile au fost făcute târziu, în toamna trecută, „lucrurile fiind un pic forţate”.       Totodată, şeful administraţiei locale a ţinut să evidenţieze că, în schimb, în ciuda iernii neprielnice, covoarele asfaltice turnate anul trecut sunt în stare bună „A fost o iarnă foarte grea, cu multe cicluri de îngheţ-dezgheţ, un lucru pozitiv fiind acela că aceste străzi şi-au trecut testul, deoarece la covoarele asfaltice nu au apărut probleme”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, concluzionând că respectivele artere sunt în regulă din punct de vedere tehnic. Conform contractului, execuţia din proiectul cu finanţarea europeană în cadrul POR a fost încheiată la finele lui 2012. Indicatorii economici iniţiali pentru reabilitarea celor 14 străzi, inclusiv a magistralei centrale, au fost de circa 50 de milioane de lei, însă după licitaţie, consorţiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco şi Symmetrica a câştigat cu ofertă de aproximativ 40 de milioane de lei. Ordinul de începerea a fost dat în septembrie 2011, înainte de venirea sezonului rece în cauză ajungând-se, cu un prim strat de bitum, până în centrul municipiului Suceava. Intervenţiile au fost încheiate în toamna lui 2012.