28 aprilie 2013


Primăriile, avertizate pentru salubritatea precară
·        Modul în care au fost aplicate măsurile de conformare va fi verificat după data de 1 mai, arată subprefectul Constantin Harasim.
Trei comisii inter-ministeriale, cu participarea lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, au bătut judeţul Suceava, timp de o lună. Acestea, din care au fcut parte şi reprezentaţii Prefecturii, au avut ca obiect, conform Ordinului nr. 56 din 22 martie, al prefectului Florin Sinescu, verificarea salubrităţii unităţilor administrativ-teritoriale. Subprefectul Constantin Harasim declară că, în urma controalelor efectuate, 12 primării au primit sancţiuni cu avertisment, starea de curăţenie a localităţilor în cauză lăsând de dorit. „Urmează ca aceste avertismente date şi măsurile de conformare stabilite să fie verificate după data de 1 mai. În general, cu excepţia celor 12 unităţi administrativ-teritoriale, se pare că, până acum, nu sunt probleme deosebite. Sperăm ca nici să nu apară”, a subliniat Harasim.
·        ISU, pe poziţii, pentru stăpânirea arderilor de sezon.   
Adjunctul reprezentantului Guvernului în teritoriu a cerut, de asemenea, serviciilor  desconcentrate şi instituţiilor publice din judeţ „să-şi facă ordine în curtea proprie, înainte de Paşte, la fel ca orice gospodar”. Subprefectul de Suceava a evidenţiat că parcursă este o perioadă cu temperaturi ridicate, context în care sunt necesare măsuri specifice. „Lumea îşi face curat în gospodării, se dă foc la gunoaie, se incendiază mirişti, condiţii în care apar şi riscurile de incendii. Trebuie să gestionăm bine arderile necontrolate care pot apărea, pentru că sunt periculoase, atât sub aspectul poluării, cât şi al pierderilor de bunuri sau de vieţi”, a reliefat subprefectul Constantin Harasim, recomandând ISU să fie „ pe poziţii”.