Comisarii pentru protecţia consumatorilor,
controale la produsele şi serviciile specifice sărbătorilor pascale
În prejma sărbătorilor pascale, lucrătorii Comisariatului Judeţean
pentru Protecţia Consumatorilor Suceava vor face verificări la toate produsele
alimentare şi nealimentare, precum şi la serviciile specifice acestei perioade.
Comisarul şef adjunct Vasile Latiş declară că vor fi întreprinse controale
privind valabilitatea produselor de post; peştelui şi produselor de peşte; produselor
de patiserie; cărnii şi produselor din carne, legumelor; etichetarea şi
valabilitatea ouălor, dar şi durabilitatea minimă a vopselelor pentru acestea
din urmă. Comisarii pentru protecţia consumatorilor vor descinde şi la
prestatorii de servicii turistice, controlate urmând a fi legalitatea
funcţionării acestora; deţinerea certificatului de clasificare corespunzător; existenţa
dotărilor igienico-sanitare şi funcţionarea aparaturii electrocasnice, precum
şi serviciile şi pachetele turistice minime puse la dispoziţia clienţilor. În unităţile de alimentaţie publică,
verificate vor fi corectitudinea datelor din lista menu; informarea obligatorie
asupra utilizării produselor alergogene; respectarea, în cadrul blocului
alimentar, a condiţiilor de depozitare, refrigerare, dar şi de separare a
alimentelor în funcţie de miros. La carnea tranşată proaspătă, în special cea
de miel, vită sau porc, lucrătorii specializaţi va urmări existenţa ştampilei
DSVSA, care atestă că au fost prelevate probele pentru determinarea prezenţei
paraziţilor. Nu în cele din urmă, la produsele din lapte vor fi verficate
condiţiile de depozitare, modul de etichetare, ingredientele utilizate, dar şi
data durabilităţii minimale