23 aprilie 2013


Comisarii pentru protecţia consumatorilor, controale la produsele şi serviciile specifice sărbătorilor pascale
În prejma sărbătorilor pascale, lucrătorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava vor face verificări la toate produsele alimentare şi nealimentare, precum şi la serviciile specifice acestei perioade. Comisarul şef adjunct Vasile Latiş declară că vor fi întreprinse controale privind valabilitatea produselor de post; peştelui şi produselor de peşte; produselor de patiserie; cărnii şi produselor din carne, legumelor; etichetarea şi valabilitatea ouălor, dar şi durabilitatea minimă a vopselelor pentru acestea din urmă. Comisarii pentru protecţia consumatorilor vor descinde şi la prestatorii de servicii turistice, controlate urmând a fi legalitatea funcţionării acestora; deţinerea certificatului de clasificare corespunzător; existenţa dotărilor igienico-sanitare şi funcţionarea aparaturii electrocasnice, precum şi serviciile şi pachetele turistice minime puse la dispoziţia clienţilor.  În unităţile de alimentaţie publică, verificate vor fi corectitudinea datelor din lista menu; informarea obligatorie asupra utilizării produselor alergogene; respectarea, în cadrul blocului alimentar, a condiţiilor de depozitare, refrigerare, dar şi de separare a alimentelor în funcţie de miros. La carnea tranşată proaspătă, în special cea de miel, vită sau porc, lucrătorii specializaţi va urmări existenţa ştampilei DSVSA, care atestă că au fost prelevate probele pentru determinarea prezenţei paraziţilor. Nu în cele din urmă, la produsele din lapte vor fi verficate condiţiile de depozitare, modul de etichetare, ingredientele utilizate, dar şi data durabilităţii minimale