22 decembrie 2014

Unităţile spitaliceşti sunt pregătite pentru toxiinfecţiile alimentare din perioada Sărbătorilor
În perspectiva Sărbătorilor de iarnă, autorităţile sucevene iau măsuri pentru acordarea asistenţei medicale în cazurile de îmbolnăvire cauzate de consumul de produse alimentare necorespunzătoare, a anunţat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, precizând că spitalele din judeţ sunt  pregătite din acest punct de vedere. „La nivelul fiecărei unităţi spitaliceşti din judeţul Suceava există medicamentaţia specifică pentru tratarea acestor afecţiuni, aşa fel încât orice caz poate fi soluţionat fără nicio problemă”, subliniază Sinescu. Un alt aspect  este cel al eventualelor incendii ce ar putea apărea în unităţile turistice, atenţia trebuind a fi îndreptată înspre supravegherea centralelor termice. Sinescu a face apel la administratorii respectivelor capacităţi, recomandându-le acestora să aibă grijă la modul în care asigură încălzirea spaţiilor de cazare, „pentru a ava un Crăciun şi un An nou în linişte”. Un alt risc în ceea ce cele priveşte pe acestea din urmă, este cel referitor la continuitatea serviciilor de utilităţi. „Probleme s-au înregistrat în anii trecuţi, când am făcut transport de apă menajeră în zonele Vatra Dornei şi Cîmpulung Moldovenesc, la solicitarea pensiunilor de acolo. În acest scop, avem pregătite cisterne din dotarea ISU, dar şi ale operatorilor economici locali”, arată prefectul  de Suceava.      

Şeful serviciilor desconcentrate a mai anunţat că, în zilele de premergătoare  Crăciunului, când va înregistrat un aflux sporit de turişti în localităţile judeţului, efective sporite vor contribui la asigurarea fluenţei circulaţiei. „Va fi o monitorizare permanentă, 24 de ore din 24, în special pe DN 2 şi DN 17, în special în zona mănăstirilor, dar şi cele ale unităţilor de cazare turistică”, a  explicat Florin Sinescu.