Unităţile spitaliceşti sunt pregătite
pentru toxiinfecţiile alimentare din perioada Sărbătorilor
În perspectiva Sărbătorilor de iarnă, autorităţile
sucevene iau măsuri pentru acordarea asistenţei medicale în cazurile de
îmbolnăvire cauzate de consumul de produse alimentare necorespunzătoare, a
anunţat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, precizând că spitalele din
judeţ sunt pregătite din acest punct de
vedere. „La nivelul fiecărei unităţi spitaliceşti din judeţul Suceava există
medicamentaţia specifică pentru tratarea acestor afecţiuni, aşa fel încât orice
caz poate fi soluţionat fără nicio problemă”, subliniază Sinescu. Un alt
aspect este cel al eventualelor incendii
ce ar putea apărea în unităţile turistice, atenţia trebuind a fi îndreptată
înspre supravegherea centralelor termice. Sinescu a face apel la
administratorii respectivelor capacităţi, recomandându-le acestora să aibă
grijă la modul în care asigură încălzirea spaţiilor de cazare, „pentru a ava
un Crăciun şi un An nou în linişte”. Un alt risc în ceea ce cele priveşte
pe acestea din urmă, este cel referitor la continuitatea serviciilor de
utilităţi. „Probleme s-au înregistrat în anii trecuţi, când am făcut transport
de apă menajeră în zonele Vatra Dornei şi Cîmpulung Moldovenesc, la solicitarea
pensiunilor de acolo. În acest scop, avem pregătite cisterne din dotarea ISU,
dar şi ale operatorilor economici locali”, arată prefectul de Suceava.
Şeful serviciilor desconcentrate a mai anunţat că,
în zilele de premergătoare Crăciunului,
când va înregistrat un aflux sporit de turişti în localităţile judeţului,
efective sporite vor contribui la asigurarea fluenţei circulaţiei. „Va fi o
monitorizare permanentă, 24 de ore din 24, în special pe DN 2 şi DN 17, în special
în zona mănăstirilor, dar şi cele ale unităţilor de cazare turistică”, a explicat Florin Sinescu.