18 decembrie 2014

Consilierii marelui PNL s-au împotrivit propunerii de construire  din temelii  a unei noi grădiniţe în Obcini
·        Primarul Ion Lungu a precizat în plen că a identificat ca fiind  disponibilă o suprafaţă de teren situată chiar între sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Şcoala generală „Ion Creangă” din cartier.
·        „Facem şi o adresă la Ministerul mediului, şi o să vedem ce o să ne răspundă”, a declarat  Ion Lungu
 Aleşii locali ai noului PNL au votat, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, împotriva propunerii de construire, din temelii, în cartierul Obcini a unei  grădiniţe cu program prelungit.  Iniţiativa a venit din a partea aleşilor PSD, prin vocea lui Eugen Girigan, care a făcut un amendament la proiectul de hotărâre a celor 10 consilieri al marelui PNL, prin care aceştia cereau mandatarea primarului Ion Lungu să facă intervină pe lângă Guvern în scopul evacuării Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi amenajării unei grădiniţe în sediul ocupat de instituţiei pe strada Bistriţei. În demersul lor, cei de la PNL susţin că foarte multe cupluri tinere din cvartalul sucevean au reclamat că, pentru copiii lor, nu există suficiente locuri în creşele şi grădiniţele din oraş. Aceştia opinează că, în ultimii 2 ani, unele instituţii din reşedinţa de judeţ au fost desfiinţate, fiind mutate la Iaşi, şi că Agenţia pentru Protecţia Mediului ar putea lua locul lăsat liber de acestea ori să funcţioneze al comun cu un alt serviciu desconcentrat. „Eu aş face un amendament la proiectul de hotărâre, pe lângă articolul 1, care spune să se împuternicească primarului municipiului Suceava să facă demersurile necesare pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini. […] Mai rapid am face, dacă am da sarcină primarului să găsească posibilitatea de a ridica Primăria o grădiniţă în cartierul Obcini, prin găsirea terenului şi prinderea în bugetul Consiliului Local a banilor necesari”, a evidenţiat Eugen Girigan, menţionând că poate fi luată în calcul şi varianta unui parteneriat public-privat, dar şi că demersurile de preluare a sediului APM mai mult trăgănează lucrurile.
Cei 10 nu s-au lăsat înduplecaţi nici de însuşi de edilul-şef Ion Lungu care a precizat în plen că a identificat ca fiind disponibilă o suprafaţă de teren situată chiar între sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Şcoala generală „Ion Creangă” din cartier.

„Pentru mine este un imperativ să găsim o soluţie la grădiniţa din cartierul Obcini. Am discutat cu o parte din consilieri, cât şi cu directorul şcolii, şi încercăm, chiar în curtea acesteia, să găsim un spaţiu, pentru că terenurile disponibile în cartier sunt foarte scumpe”, a precizat Lungu, menţionând că în bugetul pe anul 2015 ar putea fi prinse fonduri pentru iniţierea primelor demersuri de ridicare a noului obiectiv. Amendamentul social democratului Eugen Girigan a căzut la vot, primarul Ion Lungu urmând a face demersuri de înfiinţare a grădiniţei cu program prelungit în clădirea APM de pe strada „Bistriţei”, fiind mandatat, în acest sens, cu 13 voturi „pentru”, o împotrivire şi 8 abţineri. „Facem şi o adresă la Ministerul mediului, şi o să vedem ce o să ne răspundă”, a declarat  Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.