14 decembrie 2014

Lucrări continuate cu fonduri europene la Campusul Liceului Sportiv
·        Acesta se adaugă celor de la sala de sport a Colegiului naţional "Ştefan cele Mare", rămânând, în continuare, fără finaţare, Grădiniţa cu program prelungit de pe lângă Colegiul Naţional "Mihai Eminescu".
Finalizarea lucrărilor de la Campusul Şcolar la Liceului cu Program Sportiv Suceava se va face cu fonduri europene, anunţă primarul reşedinţei de judeţ, Ion Lungu. Şeful executivului local spune că, deoarece execuţia se află într-un stadiu relativ avansat, la obiectivul început cu ani în urmă se va lucra şi pe durata anotimpului friguros. "Vom încerca să dăm dovadă de operativitate, de celeritate maximă din partea Primăriei. Am format comisiile de administrare a proiectului şi dăm ordinul de reîncepere a  lucrărilor. Cred că se poate lucra şi pe perioada de iarnă, având în vedere că, în mare parte, clădirile sunt la faza de , fiind posibilă intervenţia la finisajele interioare", a precizat Lungu. Valoarea totală investiţiilor este de 17,8 milioane de lei, dintre care eligibilă este suma de 10,46 de milioane de lei, achitate până acum fiind 6,62 de milioane de lei, corespunzător unui stadiu de execuţie a lucrărilor de 47%. Contribuţia Primăriei municipiului Suceava este de circa 818.000 de lei.
Recent, Primăria municipiului Suceava a semnat contactul de finanțare a proiectului de extindere, modernizare și finalizare a sălii de sport de la Colegiul Național "Ștefan cel Mare",  fiind deja dat şi ordinul de reîncepere a lucrărilor atribuite societății comerciale Civica Grup. Abandonate cu ani în urmă, acestea au fost executate în proporție de 19,3%, noul termen de încheiere a acestora fiind, de asemenea, 31 decembrie, anul viitor. Valoarea investiției este de 6,7 milioane de lei, Primăria Suceava contribuind cu peste 931.000 de lei. Execuţia este câştigată la licitaţie de societatea comercială SUCT Suceava. Şeful administraţiei locale sucevene şi-a exprimat părerea de rău că rămâne, în continuare, nefinalizată, Grădiniţa cu program prelungit de pe lângă Colegiul Naţional "Mihai Eminescu",  la care execuţia început, cu bani de la Guvern, cam în aceeaşi perioadă cu cele două obiective amintite. "Din păcate, axa prioritară pe care se desfăşoară aceste lucrări cu fonduri europene nu prevăd sume şi pentru învăţământul preşcolar. Vom încerca să găsim o altă soluţie, poate o variantă guvernamentală, pentru că în această situaţie sunt mai multe obiective, la nivel naţional", a declarat primarul Sucevei,  Lungu.