19 decembrie 2014

Judeţul Suceava are două autoşenilate de intervenţii pe timp de viscol şi căderi abundente de zăpadă   
·        La începutul săptămânii viitoare, judeţul va fi dotat şi cu 4 ambulanţe noi, trei dintre ele, cu tracţiune 4x4, asigurând asistenţă medicală în zonele montane Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului. 
Începând de ieri, judeţul Suceava se va putea bucura de serviciul a două  autoşenilate, anunţat, într-o conferinţă de presă, prefectul Florin Sinescu, care a precizat că cele două autospeciale de intervenţii în situaţii de urgenţă erau aşteptate să sosească în cursul după amiezii. Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că acestea au fost achiziţionate din două surse, prima luând calea Sucevei prin intermediul unui proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „EURONEST”, cu sediul la Iaşi. Procurarea celei de a doua autoşemilată s-a bucurat de participarea financiară cu 60.500 de lei a unui sponsor local, respectiv a unei societăţii comerciale administrată de Florin Andronic şi, totodată, de aportul Fundaţiei SMURD, care a venit cu diferenţa. „Vreau să mulţumesc domnului Florin Andronic şi, totodată, domnului ministru secretar de stat Raed Arafat, pentru că au asigurat procurarea acestui echipament”, a subliniat şeful serviciilor desconcentrate ale ministerelor în teritoriu. Valoarea unei singure autoşenilate este de 40.000 de euro, distribuite fiind în zonele cu intervenţiile cele mai dificile din punctul de vedere al situaţiilor de urgenţă. Astfel,  una dintre ele va opera în zona Suceava, iar cealaltă în zona Rădăuţi, astfel încât să fie asigurată prezenţa în momentele critice. „Ştim ce înseamnă perioadele cu viscol, cele două autoşenilate fiind echipate complet. Este un lucru bun că le avem, ale noastre, ale Sucevei”, a reliefat Florin Sinescu, amintind că autoşenilata repartizată temporar  în urmă cu un an a trebuit să se întoarcă al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. De menţionat este faptul că firma suceveană a lui Florin Andronic a asigurat, cu 12.000 de lei, şi echipamentul specific care deservesc intervenţiile de tip SMURD. 

Prefectul Sinescu a precizat că luni, 22 decembrie, judeţul Suceava va fi dotat, de asemenea cu 4 ambulanţe noi. Două dintre „salvări” sunt  de tip B1, ieşind la intervenţii cu medici, iar celelalte două de tip B2, intervenind cu asistenţi medicali. „Trei echipamente sunt 4x4, destinate zonei montane. Unul va ajunge la Vatra Dornei, unde este pârtia de schi şi au fost probleme de asigurare a asistenţei medicale”, a explicat reprezentatul Guvernului în teritoriu Florin Sinescu, adăugând că restul ambulanţelor vor fi îndreptate înspre Cîmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi, respectiv, Fălticeni.