18 decembrie 2014

Noul PNL intenţionează să-l „execute” pe directorul APM, Vasile Oşean, printre puţinii şefi de desconcentrate pe care partidul îi are
·        Oşean nu este de acord cu evacuarea lucrătorilor şi dotărilor Agenţiei şi transformarea clădirii într-o grădiniţă, aşa cum vor aleşii fuzionatelor PDL şi PNL.    

·        Întrucât Niculai Barbă este de la PDL, iar Vasile Oşean este din rândurile PNL istoric, până de curând condus de deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, în sânul marelui PNL a fost semănată sămânţa discordiei.


  • Unele surse  spun că Oşeaan ar fi  simpatizant al Partidului Reformator a lui Tăriceanu, iar tot scandalul ar fi avut la origine tocmai această pyiţionare a şefului APM.   

Consilierii locali suceveni ai noului Partid Naţional Liberal vor să-l dea pe mâna instanţei pe directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Vasile Oşean. În acest sens, s-a exprimat, în şedinţa ordinară a deliberativului, consilierul ex-PDL, Niculai Barbă, care consideră că adresa prin care Oşean îşi exprima poziţia faţă de intenţia de transformare a sediului Agenţiei în grădiniţă cu program prelungit este una „cel puţin obraznică” şi „la mişto”. „După această adresă, eu cred că este cazul să solicităm o mică anchetă, drept pentru care voi face o plângere penală conducerii APM, pentru modul de abordare şi informaţiile eronate transmise în respectiva adresă”, a pus în vedere alesul liberal.  Niculai Barbă  a punctat că, prin proiect, la începutul anilor 90, pe strada Bistriţei din cartierul Obcini, era prevăzută ridicarea unei creşe, iar mai a apoi a unei grădiniţe, şi sub nicio formă a unui sediu pentru Agenţia de Protecţia Mediului, aşa cum s-ar fi susţinut în adresa APM ajunsă pe masa aleşilor municipali. Barbă a venit în Consiliu cu memoriul justificativ al proiectului tehnic al obiectivului de investiţii în cauză din care a citat că „deoarece pe amplasamentul propus - destinat iniţial unei creşe -  se găseşte deja o elevaţie executată, clădirea proiectată o înglobează. De menţionat este faptul că prezentul obiectiv se va realiza pe vechiul amplasament al unei creşe, la care, între timp, s-a realizat unele fundaţii şi o parte din elevaţie”. Astfel, în opinia lui Barbă, după modul în care a fost tratat Consiliul Local, directorul executiv Vasile Oşean ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului. „Este un limbaj nepotrivit pentru o relaţie cu Consiliul Local,  iar în adresa respectivă sunt inserate şi neadevăruri, pe care eu le-aş numi falsuri. Iar dacă cel care a semnat această adresă ştia cum stau lucrurile, şi care sunt care sunt documentele legate de acest proiect,  înseamnă că se face vinovat de fals. Dacă nu, se face vinovat de incompetenţă şi trebuie să-şi dea demisia”, a conchis Niculai Barbă.  Întrucât Niculai Barbă este de la PDL, iar Vasile Oşean este din rândurile PNL istoric, până de curând condus de deputatul Şefan Alexandru Băişanu, în sânul marelui PNL a fost semănată sămânţa discordiei. Unele surse  spun că Oşeaan ar fi  simpatizant al Partidului Reformator a lui Tăriceanu, iar tot scandalul ar fi avut la origine tocmai această pyiţionare a şefului APM.