15 decembrie 2014

Consilierii suceveni ai noului PNL somează Iulius Mall să înfiinţeze un cinematograf 3D   
·        Vom face o solicitare scrisă, dar ca informare, pentru că, altfel, nu avem cu să îi obligăm noi, fiind vorba de despre o firmă privată”, a declarat şeful executivului sucevean, Ion Lungu.      
Consilierii locali PNL au cerut primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, ca până la întrunirea şedinţei de pe 17 decembrie a deliberativului, să aibă discuţii pe marginea înfiinţării un cinematograf 3D, cu conducerea Iulius Mall, cu care supermarket reşedinţa de judeţ ar urma să se asocieze în vederea organizării evenimentelor Revelion. Şeful grupului politic al noilor liberali, Lucian Harşovschi(ex-PDL) spune că oficialii complexului comercial ar trebui să-şi onoreze promisiunea făcută, mai ales că municipalitatea a acordat sprijin acestuia din urmă, prin aceea că unele instituţii publice din Capitala de judeţ funcţionează în spaţii puse la dispoziţie în Lunca Sucevei. „Să ne spună clar când se va deschide acel cinematograf, dacă au perspective concrete, pentru că noi am mai avut apeluri în Consiliul Local. Nu este treaba noastră, pentru că este o investiţie privată, însă noi sprijinim necondiţionat, ducând toate instituţiile publice acolo”, a pus în vedere Harşovschi, adăugând că numai astfel sucevenii nu vor mai cheltui bani pentru a mai merge la film în municipiul Botoşani.     
Edilul-şef  sucevean a declarat că se va conforma solicitării consilierilor locali, însă sub rezerva că decizia aparţine, totuşi, Iulius Mall.    „Vom face o solicitare scrisă, dar ca informare, pentru că, altfel, nu avem cu să îi obligăm noi, fiind vorba de despre o firmă privată”, a subliniat şeful executivului sucevean, Ion Lungu.       

În şedinţa ordinară de miercuri a legislativului local, aleşii ar urma să aprobe asocierea municipiului Suceava cu societatea comercială Iulius Mall, în vederea susţinerii manifestărilor cultural-artistice care se vor desfăşura pe 31 decembrie, în noaptea trecerii dintre ani. Pe lângă parcarea supermarketului, Iulius Mall va participa în asociere cu o sumă de 50.000 de lei,  de la bugetul local al Sucevei trebuind a se aloca tot încă pe atât.