28 decembrie 2014

Salariaţii Camerei Agricole îşi iau banii obţinuţi prin hotărâri judecătoreşti 
Un rectificativ al bugetului judeţean sucevean vine să statueze plata drepturilor salariale stabilite de instanţă pentru lucrătorii Camerei Agricole Judeţene Suceava.   
Prin adresă a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, autorităţilor judeţene li s-a comunicat majorarea cu 196.000 de lei a subvenţiei de la bugetul de stat alocate instituţiei sucevene pe anul 2014. Disponibilizarea fondurilor în cauză are drept scop asigurarea plăţii drepturilor obţinute de personalul din domeniu prin hotărâri judecătoreşti, banii urmând a acoperi tranşa a IV-a din anul 2014, precum şi cele aferente anului viitor. Pin dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, banii  vor lua calea lucrătorilor îndreptăţiţi, în acest sens urmând a fi operată o rectificare a bugetului judeţean, cât şi a celui al Camerei Agricole Judeţene. De precizat este faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 a finanţelor publice locale, „cu sumele aprobate prin hotărâre a Guvernului, din fondurile de rezervă bugetară şi de intervenţie aflate la dispoziţia Guvernului, precum şi cu alte sume alocate de la bugetul de stat, sau retrase prin acte normative, se majorează, respectiv se diminuează bugetele locale, prin dispoziţie a autorităţii executive, potrivit legii, urmând ca la prima şedinţă a autorităţii deliberative  să se valideze modificările respective.            

Camera Agricolă Judeţeană a luat fiinţă în februarie 2010, prin reorganizarea Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava şi funcţionează ca structură cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Suceava. Camera Agricolă Judeţeană are ca obiect de activitate coordonarea activităţii în domeniul consultanţei agricole, fiind instituţie publică descentralizată finanţată din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat. Camera Agricolă Judeţeană Suceava este condusă de un director şi un director adjunct,  numărul total de posturi scăzând, la finele anului trecut, faţă de ultimul stat de funcţii aprobat în 2009, de la 32 la 30.