08 decembrie 2014

Patru firme se întrec pentru modernizarea zonei centrale a Sucevei 
·        Faţă de indicatorii tehnico economic aprobaţi iniţial, se va face o economie de circa  500.000 de lei.
Patru oferte au fost depuse la Primăria municipiului Suceava, în vederea adjudecării lucrărilor din cadrul proiectului de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava.
"La prima strigare, toate acestea sunt eligibile, pentru a intra în licitaţie. Urmează a se analiza fiecare ofertă în parte şi sper ca în perioada cea mai scurtă să avem un câştigător", a declarat primul gospodar al oraşului, Ion Lungu.    
Deşi valoarea estimată a investiţiilor a fost de puţin peste 3 milioane de lei(fără TVA), ofertanţii au avansat sume cuprinse între 2,47 milioane de lei(fără TVA), şi 2,59 milioane de lei(fără TVA), edilul-şef remarcând, că astfel, se va face o economie de circa  500.000 de lei. Lucrările urmează a se desfăşura pe durata 12 luni, în sezonul rece având loc doar intervenţii pregătitoare.
"Vrem ca până la sfârşitul anului să finalizăm licitaţia, astfel încât din primăvară, pe măsură ce ne va permite vremea, să trecem cât mai repede la treabă", a iterat şeful municipalităţii sucevene.          

Proiectul vizează modernizarea infrastructurii stradale urbane, reabilitarea pietonalului şi modernizarea sistemului de iluminat public pe străzile „Ştefan cel Mare”, „Vasile Bumbac”, „Libertăţii” şi pe Aleea Nucului, scopul urmărit fiind creşterea confortului urban pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru alţi participanţi la traficul auto şi cel de pietoni. În faţa Palatului Administrativ, precum şi pe cele două laterale ale imobilului care găzduieşte Consiliul Judeţean şi Prefectura, vor fi montate dale de granit similare celor de pe esplanada Casei Culturii, în perimetrul din urmă circulaţia urmând a fi doar pietonală. Intervenţiile auxiliare vor consta în repararea trotuarelor şi intersecţiilor din zonă, înlocuirea ramelor şi capacelor de la canalizare, amenajarea şi semnalizarea marcajelor rutiere.  Prevăzută este inclusiv înlocuirea a 41 de stâlpi ai sistemului de iluminat public.