11 decembrie 2014

Primăria Suceava scoate la mezat salubritatea menajeră
·        Serviciul prestat de Rosal Grup expiră pe 15 aprilie 2015, însă autorităţilor locale le e frică să nu păţească la fel ca în cazul salubrităţii menajere, a cărei atribuire s-a făcut cu o întârziere de peste 2 ani.
·        Pe lângă modernizarea celor 250 de platforme supraterane, câştigătorul licitaţiei va trebui să amenajeze, pe propria cheltuială, 80 de facilităţi subterane de  colectare a deşeurilor
Responsabilii Primăriei Suceava  pregătesc proiectul de hotărâre privind aprobarea delegării gestiunii serviciului public de salubritatea menajeră, precum şi a studiului de fundamentare şi caietului de sarcini necesare organizării licitaţiei de concesionare.   Contractul pentru atribuirea serviciului expiră pe 15 aprilie,  însă autorităţile locale sunt precaute şi vor să demareze din timp procedurile. Aceasta după ce administraţia locală suceveană "s-a fript" cu delegarea serviciului de salubritate stradală, a cărui atribuire s-a făcut cu o întârziere de peste 2 ani de la expirarea contractului anterior.  "Mi-aş dori ca în luna ianuarie să intrăm şi să aprobăm în Consiliul Local acest caiet de sarcini, în aşa fel încât să putem demara procedurile de licitaţie", a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu. În proiectul viitorului caiet de sarcini pentru delegarea serviciului de salubritate menajeră sunt incluse mai multe elemente de noutate, câştigătorul licitaţiei trebuind să se angajeze - pe lângă modernizarea celor 250 de platforme supraterane -, la realizarea, pe propria cheltuială, a 80 de facilităţi subterane de  colectare a deşeurilor. Tot în perspectivă viitoarei atribuiri prin concesionare, cele 5.500 de case de pe raza reşedinţei de judeţ vor fi dotate cu euro-containere cu capacitatea de 120 de litri sau de 240 de litri.  Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubritatea menajeră se va face pe o perioadă de 7 ani, cu posibilitatea prelungirii pe cu 3,5 ani. La această dată, serviciul de salubritate menajeră este concesionat către Rosal Grup Bucureşti, conform contractului cu nr. 15.790 din 18 aprilie 2007, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 291/2006. Serviciul de salubritatea menajeră, cuprinde activităţile de colectare şi transportare a deşeurilor produse de populaţie, agenţii economici şi instituţiile publice la punctul final de tratare; colectarea selectivă, cât şi de şi transportare a deşeurilor reciclabile la staţia de reciclare sau la agentul economic autorizat pentru colectarea deşeurilor refolosibile din hârtie, carton de ambalaj, fracţii de sticlă şi deşeuri organice; colectarea deşeurilor menajare periculoase. De asemenea. acest serviciu este reponsabil şi pentru colectarea deşeurilor voluminoase şi nepericuloase, bunuri de uz casnic, de folosinţă îndelungată şi a deşeurilor rezultate din activităţi de construcţii şi demolări, cu excepţia materialelor electronice şi electrocasnice.