01 decembrie 2014

Consilierii liberari suceveni nu au reușit să "confiște" sediul Agenției pentru Protecția Mediului
·        Alesul PNL, Lucian Harșovschi(fost PDL), a cerut mutarea lucrătorilor APM în spațiile CentruLui Militar Județean
·        "Poate nu e o tragedie atât de mare, dar când va lua PNL guvernarea vă asigur că va fi grădiniță acolo", a arătat fostul democrat-liberal, noul liberal, Gheorghe Onofrei Răileanu
Consiliul Local al municipiului Suceava a respins inițiativa consilierilor Noului Partid Național Liberal - printre care și cei ai PDL, convertiți la "penelism" -,  aceea de a evacua sediul Agenției pentru Protecția Mediului din Obcini și de se a înființa, în spațiile eliberate, o grădiniță cu program prelungit pentru preșcolarii din acest cartier. 
 Potrivit lui Lucian Hașovschi, inițiatorii vor, ca primarul Ion Lungu să facă demersuri pentru ca "această clădire să intre în patrimoniul administrației locale", iar în scopul precizat, ediul-șef "să meargă la Guvernul condus de Victor Viorel Ponta [...]". "Deoarece unele instituții din municipiul Suceava au fost desființate în ultimii ani, fiind mutate la Iași, sau activitatea și personalul lor au fost reduse, considerăm că este posibilă mutarea Agenției pentru Protecția Mediului într-un alt sediu, care să poată fi folosit în comun cu altă instituție", se subliniază în expunerea celor care au promovat proiectul de hotărâre.      

Alesul PSD, Cornel Grosar  a fost de acord cu necesitatea unei asemenea edificiu în cvartalul sucevean, însă acesta nu ar însemna, în mod obligatoriu, preluarea prin hotărâre de Guvern a sediului APM, ci și alte soluții, inclusiv ridicarea unui nou imobil.
·        "Este o prioritate de grad zero să facem o grădiniță cu program prelungit în cartierul Obcini", a explicat primarul reședinței de județ, Ion Lungu.
 Grosar a propus amendamente la proiectul de hotărâre, acestea referindu-se la împuternicirea primarului Ion Lungu în vederea efectuării demersurilor necesare unei grădinițe cu program prelungit,  ediul-șef, urmând a prezenta, în termen de 90 de zile, o informare cu privire la progresele făcute pe această linie. "Dați-mi mandat, pentru că este o prioritate de grad zero să facem o grădiniță cu program prelungit în cartierul Obcini, o populație de circa 15.000 de oameni neavând o asemenea grădiniță", a explicat primarul reședinței de județ, Ion Lungu.
Alesul Lucian Harșovschi, ex-PDL, a cerut mutarea lucrătorilor Agenției pentru Protecția Mediului în spațiile Centrului Militar Județean și - uitând că era vorba despre un imobil neocupat și aproape dezafectat - a dat ca exemplu preluarea de către Primărie, prin hotărâre de guvern, a fostului cinematograf "Modern".
"Sincer vă spun, eu sunt optimist, dacă nu votați acum, poate nu e o tragedie atât de mare, dar când va lua PNL guvernarea vă asigur că va fi grădiniță acolo", a arătat fostul democrat-liberal, noul liberal, Gheorghe Onofrei Răileanu. Colegul său de partid, profesorul Vasile Monacu,  ex-inspector școlar general adjunct, a reaminti că, în anii 90, actual imobil ocupat de Agenția pentru Protecția Mediului a fost construit cu funcțiunea de grădiniță.     
Reamintim că dezbaterile pe aceeași temă din şedinţa extraordinară de pe 13 a Consiliului Local Suceava, convocată de aleşii ACL, adică noul PNL, nu au mai putut avea loc. La ora 10.00, cea anunţată pentru începerea lucrărilor plenului în sală se adunaseră doar 9 consilieri PDL şi PNL, restul până la 23 de aleşi neonorând convocarea.