10 decembrie 2014

După ce Bioenergy a trecut la restricţii,
Mai puţin de cincisprezece grade Celsius, în apartamentele sucevenilor 
·        "Efectiv nu avem ce face, decât să împărţim cu zgârcenie puţinul pe care îl primim", a semnalat administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu.
·        Pentru echilibrarea balanţei termice, debranşate total ar urma să fie apartamentele sucevenilor cu datorii restante mai mari de 90 de zile.   
Din cauză că Bioenergy  a oprit unul dintre cele 3 cazane pe biomasă, care produc energie termică pentru apă caldă şi încălzire, locuitorii municipiului Suceava vor ajunge să aibă mai în case mai puţin de 15 grade Celsius. Cel puţin aşa atenţionează Ovidiu Dumitrescu, administratorul special al societăţii comerciale în insolvenţă Termica, acesta precizând că în condiţiile în care temperaturile atmosferice scad, sotuaţai va fi şi mai neplăcută.  "Reducerea aceasta la 34 de gigacalorii pe oră, faţă de 54 de gigacalorii pe oră, la o temperatură de minus 3 grade, va duce, în următoarele 4-5 zile, la temperaturi în apartamente de 12-15 grade Celsius. Nu mai vorbim de ce se poate întâmpla dacă scad temperaturile exterioare. Efectiv nu avem ce face, decât să împărţim cu zgârcenie puţinul pe care îl primim", a semnalat administratorul special al Termica.        

Potrivit oficialului transportatorului din Lunca Sucevei, o soluţie ar fi debranşarea rău platnicilor, potrivit prevederilor contractuale aceasta putându-se aplica pentru datorii restante mai mari de 90 de zile. Administratorul special de la Termica spune că măsura nu este una dezirabilă, societatea  trebuind să distribuie cât mai mult agent termic, astfel încât să aibă şi încasări. "Vom fi nevoiţi să recurgem la izolarea unor imobile la care plăţile sunt foarte întârziate, aşa cum de fapt se prevede şi în contract. Nu dorim ca să nu dăm energie şi să ţinem lumea în frig, ci să vindem energia, da şi să o încasăm", a explicat Ovidiu Dumitrescu.