11 decembrie 2014

Pentru că există solicitări,
Primăria intenţionează să aloce încă 3 hectare pentru cartierul "Europa" 
·        Suceava este unul dintre puţinele municipii care au deja un cartier construit în baza prevederilor legale privind punerea gratuită de parcele la dispoziţia tinerilor.
·        35 de tineri care au avut parte de repartiţie pe Dealul Mănăstirii nu procedat la ridicarea locuinţei în termenul legal  de 1 an, de aceea Primăria va trece la redistribuirea parcelelor.
Viitorul cartier "Europa" din municipiul Suceava, în care au primit parcele tinerii care doresc să construiască pe cheltuială proprie, ar putea fi extins cu 3 hectare.  Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de către primarul Ion Lungu, care a reliefat că există cereri în acest sens.  "Avem în continuare solicitări pentru terenuri la Legea nr. 15, Primăria municipiului Suceava fiind una dintre puţinele care au făcut un cartier în baza acestor prevederi, respectiv cel de pe Dealul Mănăstirii", a arătat edilul şef, menţionând că, din păcate, din cauza legislaţiei deficitare, în acest din urmă cvartal nu au putut fi introduse reţelele de alimentare cu gaze naturale.   
Pe de altă parte, dacă introducerea reţelelor de apă şi a celor de canalizare în cartierul "Europa" este în curs prin proiectul aferent POS-Mediu,  primarul Ion Lungu a declarat că, pentru anul 2015, prioritare sunt infrastructura rutieră şi amenajarea reţelelor electrice, Consiliul local urmând a vota prinderea fondurilor necesare în bugetul anului care vine. "Sper ca cest lucru să se întâmple anul viitor şi voi insista la consilierii locali să prindem aceste investiţii în buget, pentru continuarea lor", iterează şeful executivului local.          

Autorităţile locale au pus la dispoziţie, în cele două cartiere, o suprafaţă totală de 18,8 hectare, 10,7 hectare pe Dealul Mănăstirii şi 8,1 hectare pe Dealul Tătăraşi.  Până acum, în total, înregistrate sunt 778 de cereri, dintre 441 au fost aprobate, iar 306-respinse. Dintre cele cărora li s-a dat curs, 299 sunt pentru terenuri de pe Dealul Mănăstirii, în nou cartier al "Tineretului". De menţionat este că 35 de tineri care au avut parte de repartiţie pe Dealul Mănăstirii, nu procedat la ridicarea locuinţei în termenul legal  de 1 an, de aceea, în cazul în care aceştia nu vor avea nicio poziţie oficială, Primăria va trece la redistribuirea parcelelor către solicitanţii în aşteptare. "Vrem un răspuns oficial dat la notar, mulţi dintre beneficiari fiind plecaţi în străinătate şi nu îi mai găsim. În caz contrar, vom intra în Consiliul Local, să retragem cele 35 de parcele pentru care s-a dat repartiţie şi nu s-a construit", a explicat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.   În viitorul cartier al tinerilor, „Europa”, unele dintre arterele în curs de amenajare  vor fi botezate cu nume marilor capitale de pe bătrânul continent, cum ar fi Roma, Paris, Viena, Londra, Berlin şi Madrid.  De  de câte 300 de metri pătraţi fiecare au parte tinerii de maxim 35 de ani, care nu au avut vreodată o locuinţă personală sau un teren proprietate, „pretabil” la ridicarea unei case.