11 decembrie 2014

Aleşii judeţeni împart banii veniţi de la Centru
·        În principal, demersul are ca scop alocarea de sume pentru plata drepturilor câştigate prin hotărâri judecătoreşti.
Consiliul Judeţean Suceava împarte, vineri, banii alocaţi de Guvern, prin recenta rectificare a bugetului de stat. Potrivit proiectului  de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu şi al celor ale unităţilor subordonate, demersul are ca scop alocarea de sume pentru plata drepturilor câştigate prin hotărâri judecătoreşti, beneficiarii fiind învăţământul special şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava.  Este vorba despre 5,71 de milioane de lei, sume disponibilizate prin HG nr. 1058/ 2014 privind alocarea de fonduri din TVA pentru finanţarea unor cheltuieli din ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi ale unităţilor de învăţământ special, cât şi despre OUG nr. 74/2014, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014. În altă ordine de idei, prin a adresă a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, bugetul Camerei Agricole Judeţene este suplimentat cu 32.000 de lei.

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava este suplimentat cu 1,67 milioane de lei, ca urmare a actelor adiţionale la contractele încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava şi Direcţia de Sănătate Publică. Astfel, este asigurată suma de 800.000 de lei pentru plata salariilor pe luna noiembrie, diferenţa de 1,59 de milioane de lei fiind repartizată pentru acoperirea cheltuielilor cu buna funcţionare, până la finele lui 2014. Cu fonduri, la rectificativ, se alege şi Centrul Cultural "Bucovina".