14 decembrie 2014

După ce Guvernul Ponta a dat bani,
Marele PNL Suceava îşi arogă merite în asigurarea salariilor lucrătorilor Primăriei 
·        Alesul nou-liberal Lucian Harşovschi s-a dresat şefului executivului, Ion Lungu, cerându-i să ia aminte la declaraţiile pe care le face, pentru că „presa are nevoie de subiecte spumoase”. 
·        Lungu le reproşase consilierilor în cauză că vor să aloce bani pentru studii care nu pot fi întocmite până la fine de an, în loc să aibă grijă de salariile angajaţilor din administraţia locală.                  
Aleşii municipali ai fostului PDL, actualii membri ai marelui PNL, critică presa pentru că şi-a luat libertatea de reflecta atitudinea luată de primarului Sucevei, Ion Lungu, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 8 decembrie, când respectivii consilieri au propus orientarea de sume din Fondul de rezervă înspre întocmirea unor studii, măsură de natură să diminueze fondurile care ar fi urmat să acopere, până la finele anului, cheltuieli cu salariile personalului din administraţia publică locală. Astfel, în şedinţa de îndată a deliberativului de la finele săptămânii, cea prin care în bugetul local s-au prins banii veniţi de la Centru pentru profesorii, angajaţii din administraţie şi asistenţii maternali, liderul grupului noilor liberali, Lucian Harşovschi, a ţinut să puncteze că la întrunirea anterioară aceştia au votat, totuşi, rectificativul. În acelaşi timp, pe aceat fond, Harşovschi s-a dresat şefului executivului, Ion Lungu, cerându-i să ia aminte la declaraţiile pe care le va face pe viitor.  „Aţi spus că PNL vrea să ia salariile angajaţilor din Primărie. Uitaţi-vă că şi astăzi rectificăm - pentru că nici atunci nu ajungeau banii - cel puţin pentru contribuţiile la bugetul de stat. Rugămintea este ca, pe viitor, să nu mai faceţi asemenea declaraţii, care au fost preluate de presă, pentru că are nevoie de subiecte spumoase în Consiliul Local. Poate au fost spuse în glumă de către dumneavoastră, iar cei de la presă au preluat că, într-adevăr, PNL era să lase fără salarii angajaţii din Primărie” a spus Lucian Harşovschi.
·        PDL s-a opus acordării drepturilor salariale, iar acum „a furat sigla PNL”, opinează Vasile Mocanu, aderat la formaţiunea lui Tăriceanu.     
Consilierul Local simpatizat al Partidului Liberal Reformator, Vasile Mocanu, ex-membru PNL, a remarcat „plenitudinea” cu care fostul pedelist Harşvoschi vorbeşte în numele Partidului Naţional Liberal, reamintindu-i acestuia din urmă că „PNL adevărat nu a tăiat niciodată drepturi salariale”.  „Hotărârea de tăiere a drepturilor salariale a fost dată de Guvernul BOC. Hotărârile judecătoreşti care le redau astăzi drepturile oamenilor, arată că acea hotărâre de Guvern a fost ilegală. Acum se dau în avans banii pe anul 2015, care, de fapt, trebuiau daţi la timpul lor, în loc ca Guvernul Boc să fi făcut săli de sport pe dealuri şi parcuri prin păduri. Deci, celor care le-au meritat. PNL nu s-a opus, fiind parte a acestui Guvern USL care a dat drepturile salariale”, a precizat Vasile Mocanu. Simţindu-se vlezatat,  noul liberal Lucian Harşvoschi l-a întrebat pe liberalul reformator Mocanu în care dintre calităţi vorbeşte: cea de membru PLR sau din altă postură. „Eu vorbesc de un singur PNL, nu de cel căruia i-aţi furat voi sigla”, punctat Vasile Mocanu.             

Reamintim că, pe 8 decembrie, la cerea alesului PNL, Daniel Prorociuc, bani din Fondul de rezervă ar fi trebuit orientaţi înspre alte destinații decât cea prevăzută.  Astfel, în scopul întocmirii studiului de fezabilitate pentru stabilirea amplasamentului unor parcări de reședință s-a propus  o sumă de 20.000 de lei, pentru studiul de oportunitate în vederea acoperirii Patinoarului artificial s-a avansat o repartiție de 10.000 de lei, iar în cazul studiului de oportunitate a înființării Zonei industriale-Parc industrial, s-a cerut o prevedere bugetară de 35.000 de lei.  „Dacă dumneavoastră luați banii de aici, există riscul ca salariații din Primăriei să nu-și ia salariile", le-a spus, atunci, primarul Ion Lungu, consilieriilor din grupul politic al Partidului Național Liberal