27 mai 2014

Lucrări în staţionare din cauză că nu a fost negociat preţul betonului  
·        Pentru unele artere, constructorii de la reţelele de alimentare cu apă şi cele de canalizare au cerut încă o prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor.  
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este nemulţumit că firma constructoare din cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de alimentare cu apă şi a celor de canalizare a cerut decalarea cu încă o lună a termenului pentru încheiere execuţiei pe o serie de artere din reşedinţa de judeţ. „Mă nemulţumeşte faptul că s-a schimbat termenul la o serie de străzi importante. Dacă la un moment dat era termenul de 30 aprilie, apoi 31 mai, iată că acum ajuns la 30 iunie, deci o prelungire de 2 luni”, arată primul gospodar al oraşului. Ediul-şef spune că este vorba despre străzi din zona centrală a municipiului, precum „Petru Rareş”, dar şi din Zamca, pentru acestea reprezentanţii constructorului dând asigurări că vor fi  readuse la starea iniţială până pe 20 iunie, înaintea sărbătoririi Zilelor Sucevei. Potrivit primarului pe alte străzi intervenţiile staţionează, motivul fiind unul aproape de neînţeles, acela potrivit căruia încă nu a fost stabilit preţul betonului, aşa cum au lăsat de înţeles responsabilii proiectului, cu prilejul întâlnirii de ieri de la sediul Primăriei. „Nu este problema noastră a Primăriei, ci a constructorului. Iată că suntem aproape de jumătatea anului, însă există societăţi care  fac beton şi este problema firmei constructoare să negocieze preţul acestuia”, evidenţiază Lungu, menţionând că, din această cauză, bat pasul pe loc munictorii de pe străzile „Iacob Zadik” şi „Grigore Antipa”. Şeful municipalităţii sucevene a declarat că, pentru a se edifica supa acestor ieşiri din grafic, va interveni pe lângă managementul câştigătorul licitaţiei, compania germană Pfeiffer, cerând lămuriri în acest sens.  „Voi avea o discuţie la nivel de decizie, cu reprezentanţii firmei Pfeiffer, să vedem ce s-a întâmplat cu aceste termene, duse cu 2 luni, până pe 30 iunie”, a accentuat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.    

Prin finanţare obţinută în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu, în total, în municipiul Suceava, extinderea cu circa 31,3 km a reţelelor de alimentare cu apă se face pe 76 de străzi, iar reabilitările au drept ţintă 25,4 de km de conducte de pe 67 străzi din toate cartierele.  Reţelele de canalizare de pe 70 de artere vor extinse cu 32,7 km, iar cele de pe alte 15 străzi, în lungime de 6 km, sunt spuse reabilitării.