05 mai 2014

Poliţiştii locali se plâng de neasigurarea mijloacelor de intervenţie şi autoapărare
·        Conducerea Poliţiei Locale cere asigurarea condiţiilor necesare executării şedinţelor de tragere cu armamentul din dotare şi participarea personalului la cursurile de formare.
Sumele alocate nu permit dotarea cu mijloace de intervenţie şi autoapărare şi nici asigurarea normelor minime de echipament a personalului, se arată într-o informare a Poliţiei Locale, Direcţie care funcţionează în cadrul Primăriei municipiului Suceava.  În materialul semnat de directorul Viorel Horodenciuc se propune completarea dotării cu echipament individual a poliţiştilor locali,  precum şi a compartimentelor funcţionale, cerinţe formulate, de altfel, şi prin proiectul de venituri şi cheltuieli al instituţiei pe anual 2014. Conducerea Poliţiei Locale cere asigurarea condiţiilor necesare executării şedinţelor de tragere cu armamentul din dotare şi cele de participare a personalului la cursurile de formare organizate de structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. Totodată, prin informarea citată se consideră că paza celor două compartimente ale parcărilor subterane din centrul Sucevei, precum şi a Centrului tradiţiilor populare, ar trebui să fie dată în competenţa societăţilor specializate, poliţiştii locali respectivi urmând a fi redistribuiţi în cadrul dispozitivelor de ordine publică.
Poliţia Locală solicită şi modificarea prevederilor legale potrivit cărora la fiecare 1.000 de locuitori ai unei localităţi se înfiinţează un post de poliţist local. „Acest indicator nu satisface nevoile municipiului Suceava pe linie de ordine publică, astfel încât este necesară ideea modificarea acestuia, în sensul măririi efectivelor Poliţie Locale”, subliniază directorul executiv Viorel Horodenciuc, în informarea privind activitatea Poliţiei Locale în primul trimestru al anului 2014. La 31 martie 2014, efectivul de control al Direcţiei Poliţiei Locale era de 110 posturi, pe acestea fiind încadrate doar 103 persoane.