18 mai 2014

PNL nu va face alianţe pentru prezidenţiale 
·        „Partidul Naţional Liberal are opţiunea fermă de merge singur, ”, a declarat, în Suceava, Eduard Hellvig, candidat la europarlamentare, sudţinînd că PNL va miza pe capacitatea care Crin Antonescu o are în a-şi transmite viziunea către alegători.
Partidul Naţional Liberal nu a renunţat la principiile care au stat la baza constituirii Uniunii Social Liberale, a declarat sâmbătă, în Suceava, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, candidat pentru un nou mandat în Parlamentul European. „Eşecul proiectului USL este eşecul unui proiect care a ţinut de schimbarea şi modernizarea României. Partidul Naţional Liberal nu a renunţat la bazele care au stat la constituirea USL: stat minimal şi puternic, cetăţean  respectat, cât mai puţină politică în administraţia locală şi cât mai multă coerenţă în actul de conducere”, a arătat Hellvig, adăugând că „dreapta” însemnă impozite mici, taxă pe valoarea adăugată redusă şi o intervenţie cât mai mică a statului în economie.   Întrebat despre politica de alianţe în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, candidatul la europarlamentare opinează că PNL va miza pe capacitatea pe care Crin Antonescu o are în a-şi transmite viziunea către alegători. „Indiferent despre discuţiile pe care le fac unii politicieni despre alianţe, în toamnă nu se va vota un partid sau altul, ci viziunea pentru viitor. Cetăţenii despre care vorbim de dimineaţă până seara sunt cei care vor alege - nu în funcţie dacă vom face noi o alianţă cu un partid sau altul -, ci în funcţie de viziunea pe care candidatul Partidului Naţional Liberal are capacitatea să o transmită la cetăţean”, a precizat Eduard Hellvig.
·        Viziunea PNL va putea duce oricând candidatul partidului în turul al doilea al prezidenţialelor.
Acesta a iterat că după europarlamentare PNL se va prezenta în faţa electoratului cu această viziune, care are suport popular, şi care va putea duce oricând candidatul partidului în turul al doilea al prezidenţialelor. Hellvig crede că în turul al doilea al scrutinului pentru Preşedinţie nu mai este vorba despre alianţe şi fuziuni, ci despre a stabili „cine va fi preşedintele României şi cine corespunde tiparului pe care îl doreşte cetăţeanul”. „După toate experienţele acumulate în ultimii 20 de ani, Partidul Naţional Liberal  are opţiunea fermă de merge singur, către prezidenţiale şi a pune un prim ministru, pe Klaus Iohannis. Toţi care vor adera la principiile, la valorile, la programul nostru, sunt bineveniţi alături de noi. Dar, nu pentru a face un troc politic sau pentru a ocupa o funcţie, pentru că aşa este bine în sistemul politic, ci pentru viitorul unei naţiuni”, a explicat candidatul la alegerile din 25 mai, Eduard Hellvig, accentuând că PNL „trebuie să meargă pe puterea lui pe alegerile prezidenţiale”.