09 mai 2014

La Spitalul Judeţean de Urgenţă,
Staţie de neutralizare a deşeurilor medicale periculoase
·        Noua amenajare vine în întâmpinarea conceptului de spital integrat şi modernizat în Suceava”, subliniază preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.
Deliberativul judeţean sucevean a aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, punerea la dispoziţia proiectului „Neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească” a unei suprafeţe de teren de 80 de metri pătraţi pentru amenajarea platformei betonate necesare construirii viitoarei staţii de incinerare. Solicitarea a venit din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava, unitate în subordinea Consiliului Judeţean, terenul în cauză fiind destinat „amplasării unui container tip platformă pentru montarea echipamentului de neutralizare a deşeurilor medicale”, obiectivul urmând a fi situat „în  afara zonelor de acces pentru pacienţi şi vizitatori”.  Şeful executivului Judeţean Cătălin Nechifor spune că finanţarea este asigurată din fonduri guvernamentale şi că noul obiectiv elimină atât cheltuielile cu transportul la altă unitate, cât şi riscurile aferente.     

Este un proiect important, care contribuie la neutralizarea deşeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală. Din bani guvernamentali va fi construită o platformă şi o staţie de incinerare, în caz contrar respectivele deşeuri trebuind duse la distanţă, existând costuri suplimentare de transport, dar şi riscuri referitoare activitatea în cauză. Spaţiul se află în incinta Spitalului Judeţean, aproape de întreaga unitate medicală, noua amenajare venind în întâmpinarea conceptului de spital integrat şi modernizat din Suceava”, subliniază preşedintele Nechifor. Proiectul „Neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea spitalicească”a fost depus în cadrul Programului Operaţional Sectorial-Mediu, Axa prioritară e, Domeniul major de intervenţie 2.1 şi are ca obiectiv dotarea spitalelor cu instalaţii de neutralizare, ca soluţie de eliminare a deşeurilor medicale pin metode acceptate în Uniunea Europeană şi cu impact minim asupra mediului.