18 mai 2014

Primarul PNL, Ion Pavăl, riscă sancţiuni pentru că s-a afişat cu Victor Ponta la mitingul electoral din Dumbrăveni    
·        Se va face o analiză însă, „poate este, pur şi simplu, rolul lui de primar, care să stea şi să întâmpine pe orice personalitate care îi calcă  localitatea”, a spus liderul PNL, Ştefan Alexandru Băişanu.
Ioan Pavăl, primarul liberal din Dumbrăveni riscă sancţiuni pe linie de partid pentru că, la mintingul electoral de vineri, din comuna suceveană, a stat pe scenă alături de premierul Victor Ponta şi de reprezentanţii PSD, PC şi UNPPR. Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului Naţional Liberal, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că după alegerile europarlamentare se va face o analiză în acest sens, exprimându-şi, în acelaşi timp, convingere că Ioan Pavăl, „care a ieşti primar, două mandate la rând, cu sprijinul Partidului Naţional Liberal şi al comunităţii neoprotestante de acolo, nu va trăda nici religia şi biserica în care crede […] şi nici PNL”. Băişanu a speră că primarul Ioan Pavăl şi-ar fi făcut doar datoria de gazdă, iar în caz contrar, dacă se va concluziona că vorba despre un act de trădare „nu este pentru prima oară când se întâmplă, istoria fiind construită, în sine, pe mii de trădări”. „Ori este un tangaj pe care îl face domul Pavăl de le ortodoxism la neoprotestantism, de la sărăcie la bogăţie, de la nevoi alte nevoi, ori poate este, pur şi simplu, rolul lui de primar, care să stea şi să întâmpine pe orice personalitate care îi calcă  localitatea”, a spus Băişanu. Ştefan Băişanu a ţinut să întărească faptul că, pe 25 mai, la alegerile pentru Parlamentul European, toţi aleşii PNL din judeţul Suceava, de la consilieri până la primari, la fel ca şi filialele locale ale formaţiunii, sunt supuse unui test prin care  vor trebui să dea dovada loialităţii faţă de PNL şi poporul român.  „Sunt convins că domnul Ponta, în calitate de prim ministru, va fi bine primit în judeţul Suceava, pentru că aşa cum ne stă nouă bucovinenilor în fire, ne primim oamenii de la Bucureşti aşa cum se cuvine. Aceasta o dată, de două ori, până îi prindem cu mâţa în sac şi ne dăm seama că nu a făcut nimic pentru acest judeţ”, a conchis preşedintele organizaţiei judeţene Suceava Partidului Naţional Liberal, Ştefan Alexandru Băişanu.     

Prezent în Suceava, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig a subliniat că „trădarea ţine de caracter” şi că „în momente grele oamenii cedează”.