15 mai 2014

Cu plata la zi, constructorul de la două obiective de investiţii din Suceava trage de timp
·        „De multe ori, nu îi înţeleg pe constructorii care plâng că nu au de lucru şi bani ”, a declarat primarul Ion Lungu.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este dezamăgit de modul în care decurg lucrările la două dintre obiectivele de investiţii cu bani publici din bugetul local. Şeful administraţiei municipale a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că deşi Primăria şi-a onorat obligaţiile financiare către constructori, aceştia nu îşi îndeplinesc obligaţiile aşa cum ar trebui.       „Este vorba despre două investiţii din municipiul Suceava, care nu se realizează. De multe ori nu îi înţeleg pe aceşti constructori, deoarece dacă discutăm despre aceste două investiţii,  suntem cu plata la zi. A trecut iarna, Sărbătorile pascale şi cele de 1 mai, iar lucrările sunt întârziere”, a subliniat ocupantul fotoliului din Areni. Lungu spune că şi-a făcut degeaba iluzii că skatepark-ul de lângă Patinoarul artificial  va fi dat în folosinţă pe 1 Iunie, de Ziua copilului, la ultimele discuţii, constructorul Civica Grup Suceava cerând amânarea cu o lună a termenului de încheiere a execuţiei.   De asemenea, la Centrul Cultural „Bucovina, lucrările sunt cu mult ân întârziere faţă de angajamentele iniţiale, Lungu susţinând că, şi în acest caz, datoriile către firma constructoare, aceeaşi ca mai sus,  au fost onorate. Primarul arată că, la acest obiectiv cultural - pe bază de grafic - execuţia la stadiul fizic, fără dotări, ar putea fi gata pe data de 20 octombrie 2104. „Săptămânal mă voi deplasa la aceste obiective de investiţii, voi avea discuţii la faţa locului, să vedem dacă se respectă aceste grafice, pentru că este ultima eşalonare pe care o mai facem. Nu îi înţeleg, de multe ori, pe constructorii care plâng că nu au de lucru bani, a accentuat primarul Sucevei, Ion Lungu.           
Conform proiectului iniţial, suprafaţa ocupată de viitoare amenajare pentru rolleri va fi de 2.426 de metri pătraţi. Pista de rulare de beton armat va avea 1.156 de metri pătraţi, spaţiul verde-380 de metri pătraţi, iar suprafaţa ocupată de activităţi conexe va fi de 490 de metri pătraţi. Valoarea contractului este de 591.000 de lei, iar execuţia a începe încă din iarnă. 

În 2013, la Centrul Cultural „Bucovina” lucrările au progresat lent, acestea ajungând la stadiul fizic de 85%.Conform înţelegerii cu firma de construcţii, în 2014 ar urma să fie încheiată execuţia, ulterior rămânând de rezolvat problema dotărilor. După terminarea lucrărilor, efectuate de Civica Grup Suceava, sala de spectacole va avea 300 de locuri, prin extinderea clădirii vechi obţinându-se o suprafaţă desfăşurată de 2.500 de metri pătraţi. Noul imobil extins va avea 3 etaje, plus un etaj tehnic, compartimentate în birouri, spaţii pentru expoziţii, magazin, bibliotecă, laboratoare, cabine, depozit pentru costume, spălătorie etc. Primarul Ion Lungu a apreciat că, pentru dotări va mai fi cheltuit încă 1 milion de lei de lei.