04 mai 2014

Autorităţile umblă la „rezerve” pentru asigurarea semaforizării şi reparării iluminatului public
·        Administraţia Pieţelor beneficiază de 50.000 de lei pentru „prime de asigurare non-viaţă”, iar lucrătorii de la cimitirul „Pacea” vor primi 17.000 de lei în vederea achiziţionării de echipament de protecţie.
Consilierii locali suceveni au hotărât să umble la Fondul de rezervă bugetară de unde au luat 812.000 de lei şi i-au îndreptat înspre activităţi care reclamă finanţare urgentă. Astfel, două grădiniţe, o şcoală gimnazială, 5 colegii şi un liceu din municipiul Suceava vor primi un total de 400.000 de lei, sumă destinată acoperirii cheltuielilor cu încălzirea şi iluminatul.
Direcţia Domeniului Public a municipalităţii se alege cu 20.000 de lei pentru asigurarea  serviciului de pază a cimitirului Pacea, în timp ce 17.000 de lei se alocă pentru achiziţionarea de echipament de protecţie necesar personalului angajat.
Direcţia Tehnică din cadrul aparatului propriu primeşte 150.000 de lei cu destinaţia întreţinerea iluminatului stradal, precum şi încă 50.000 de lei pentru asigurarea continuităţii în funcţionare a instalaţiilor de semaforizare. Direcţia Administraţiei Pieţelor beneficiază de o rectificare pozitivă de 50.000 de lei, pentru „prime de asigurare non-viaţă”, sumă necesară asigurării clădirilor din patrimoniul acestei direcţii.

Luându-se în calcul numărul mare de cereri de asociere primite de municipiul Suceava de la diferite asociaţii, în vederea susţinerii financiare a unor activităţii culturale şi sportive, 125.000 de lei din Fondul de rezervă iau drumul finanţării acţiunilor cu caracter ştiinţific şi social-cultural. În conformitate cu Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, sumele înscrise în fondul de rezervă bugetară pot fi folosite pentru finanţarea unor cheltuielilor urgente sau neprevăzute apărute în cursul exerciţiului bugetar.