29 decembrie 2013

Peste 40 la sută din cheltuielile administraţiei sucevene sunt cele cu „Învăţământul” 
·        La dezvoltare, adică la investiţii,  realizările sunt de doar circa 35%.
Gradul de realizare a veniturilor ale bugetului consolidat al municipiului Suceava, ca raport între veniturile încasate până pe 10 decembrie şi veniturile totale programate pentru întreg anul 2013, este de 67,17%, se arată în raportul privind aprobarea execuţiei bugetelor municipiului Suceava. Calculate în acelaşi mod, veniturile proprii ale bugetului local au fost adunate dor în proporţie de 57,43%. La secţiunea de funcţionare, intrările sunt de 76,37%, în timp ce la secţiunea de dezvoltare veniturile au fost de doar 35,63% De cealaltă parte,  gradul de realizare a cheltuielilor, până pe 10 decembrie, este de 67,01%, la secţiunea de funcţionare acestea fiind făcute în proporţie de 76,27% din totalul planificat, cele pentru dezvoltare ajungând la doar 35,29% din program.
În totalul cheltuielilor făcute de administraţia locală suceveană anul acesta, până la începutul celei de a doua decade a lunii decembrie, cele cu „Învăţământul” deţin ponderea covârşitoare de 40,55%, urmate de „Combustibili şi energie”, respectiv, în majoritate de subvenţiile la energia termic, cu 11,82% şi de cele cu „Transporturile”, adică cu repararea străzilor, inclusiv prin proiecte europene, cu o pondere de 11,63% din total.                

„În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm atenţia cu precădere asupra achitării plăţilor restante şi arieratelor, astfel încât, la sfârşitul anului 2013, valoarea lor să fie zero”, se arată în raportul compartimentului de specialitate al aparatului propriu al primarului.