04 decembrie 2013

Târgul de Crăciun se deschide pe 6 decembrie
·        Parada obiceiurilor de iarnă se va ţine pe 30 decembrie, iar Revelionul în aer liber va fi organizat tot în Luca Sucevei.
Sâmbătă, pe esplanada Casei Culturii, va fi deschis Târgul de Crăciun, anunţă primarului municipiului Suceava, Ion Lungu,    care precizează că acesta poate fi vizitat în perioada 6 decembrie 2013-10 ianuarie 2014. „În primul rând,  cei de la Asociaţia „Produs în Bucovina” vor oferi sucevenilor produse tradiţionale pentru Sărbătorile de iarnă”, precizează Ion Lungu, menţionând că în zonă au fost deja montate chioşcurile care vor fi puse la dispoziţia comercianţilor. Potrivit  edilului şef, anul acesta Parada obiceiurilor de iarnă nu va mai avea loc pe 27 decembrie, întrucât aceasta este cea de a treia zi liberă de Crăciun, iar multă lume ar fi putea plecată în scurte sejururi. Astfel, tradiţionala manifestare a colindătorilor şi urătorilor se va ţine, luni pe 30 decembrie.
Organizator pentru al zecelea an consecutiv, primarul Ion Lungu spune că la fel ca la cumpăna dintre 2012 şi 1013, Revelionul în aer liber, va avea ca loc de desfăşurare tot parcarea Iulius Mall din Lunca Sucevei. „Este cea mai bună locaţie, având în vedere faptul că acolo sunt foarte multe locuri de parcare, şi nu se afectează circulaţia din oraş. Am avut propuneri pentru ca evenimentul să se ţină în centrul municipiului, însă nu este oportun, pentru că riscăm se distrugă tot ce este acolo, şi ar fi păcat de munca şi banii sucevenilor”,  a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.