03 decembrie 2013

Sancţiuni la operatorii suceveni de transport persoane 
·        În urma deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o campanie de conştientizare a conducătorilor auto cu privire la riscurile profesionale la care sunt expuşi, dar şi de verificare a respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă la operatorii de transport licenţiaţi pentru transportul rutier de persoane. Şeful ITM Suceava, Romeo Butnariu, informează că acţiunea a urmărit creşterea gradului de responsabilizare a lucrătorilor care, în exercitarea sarcinilor de serviciu, efectuează transporturi de persoane. „Campania  a fost adresată angajatorilor şi lucrătorilor care desfăşoară activităţi de transport rutier de persoane. Aceasta a urmărit, în principal, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor care efectuează activităţi economice de transport rutier de persoane” a subliniat inspectorul şef sucevean.
·        Scopul acţiunii a constat în respectarea obligaţiei de a fi folosite microbuze şi autobuze sigure.
Potrivit lui Romeo Butnariu scopul campaniei a constat în crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos pentru conducătorii auto, precum şi impunerea obligaţiei utilizării unor echipamente de muncă, respectiv autobuze şi microbuze, fără pericol din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului „Control securitate şi sănătate în muncă” au controlat 10 operatori licenţiaţi pentru transportul rutier de persoane privind respectarea prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă, pentru deficienţele constatate aplicându-se 14 sancţiuni contravenţionale.