11 decembrie 2013

Dacă taxa de salubritate nu va fi majorată,
Deszăpezire, doar pe străzile principale ale Sucevei
·        „Cât vom plăti la firma de salubritate, atâta deszăpezire se va face”, precizează edilul şef, Ion Lungu.
În şedinţa de pe 19 decembrie, Consiliului Local al municipiului Suceava va dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2014. Şeful executivului a ţinute să anunţe că obligaţiile fiscale cu pricina vor fi păstrate la mărimea celor de anul acesta. „Taxele şi impozitele locale vor fi cele din 2013”, a punctat Lungu.
Şeful executivului spune că există şi o excepţie, respectiv majorarea  taxei de ecologizare de la 3 lei la 5 lei de persoană şi lună. Lungu precizează că nu va renunţa la acest demers, deşi este aproape convins că aleşii municipali se vor împotrivirii creşterii obligaţiei în cauză. „Îmi voi păstra punctul de vedere şi voi intra cu un proiect de hotărâre privind creşterea taxei de salubritate, chiar dacă nu există prea mari sorţi de izbândă. Multe oraşe din ţară, ba chiar şi unele comune din jurul municipiului Suceava au taxe de salubritate mai mari”, a subliniat edilul şef.
·        Populaţia are, în contul contribuţiei pentru curăţenia oraşului, datorii de 2 milioane de lei.
Primul gospodar al reşedinţei de judeţ ţine să precizeze că Primăria a acumulat, către operatorul de salubritate stradală Rosal Grup, datorii restante de 3 milioane de lei, în timp ce populaţia are, în contul contribuţiei pentru curăţenia oraşului, restanţe de 2 milioane de lei.  Lungu precizează mulţi dintre suceveni, printre care şi rău platnici, vin la sediul executivului şi reclamă că a nins şi viscolit, iar pe străzile secundare, precum şi în faţa blocurilor nu se intervine. Primarul le transmite acestora că, în măsura în care nu sunt bani, utilajele firmei de salubritate vor fi prezente doar pe arterele principale.   „Cât vom plăti la firma de salubritate, atâta deszăpezire şi atâta curăţenie se va face”, a precizat Ion Lungu, accentuând că nu dă dovadă de populism şi îşi asumă majorarea taxei de salubritate la un nivel decent,  de 5 lei de persoană, pe lună,  faţă de Constanţa, spre exemplu, unde aceasta este de 10 lei.                    
Reamintim că, printr-o hotărâre a Consiliului Local din luna ianuarie 2013, taxa de salubritate pentru contribuabilii persoane fizice a fost diminuată cu 25%, respectiv de la  4 lei pe lună şi persoană la 3 lei pe lună şi persoană. l