30 decembrie 2013

Casa de Pensii Suceava,
Contribuţii neadunate de la circa o treime din totalul asiguraţilor
·        În vederea conformării la plată, lucrătorii instituţiei au aplicat 37 de sancţiunii contravenţionale cu avertisment.
În perioada 1-30 noiembrie 2013, din contribuţii de asigurări sociale, în judeţul Suceava s-au adunat 376.6700 de lei, faţă de 597.962 de lei, considerate a fi datorate, relevă o informare a Casei Judeţene de Pensii Publice. Potrivit datelor CJPP, se poate trage concluzia că, în intervalul respectiv, veniturile bugetului asigurărilor de stat s-au realizat în proporţie de doar 66,32%. Aceasta cu menţiunea, că potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice începând cu 1 ianuarie 2011, termenul de plată a contribuţiei de asigurări sociale, pentru persoanele asigurate cu contract de asigurare socială sau declaraţie individuală de asigurare este până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.

De altfel, pe toată durata lunii, lucrătorii Casei Judeţene de Pensii Publice au aplicat 37 de sancţiunii contravenţionale cu avertisment. Măsura a vizat îmbunătăţirea procedurii de urmărire a respectării, de către angajatori, a prevederilor legale privind declararea obligaţiilor către bugetul asigurărilor sociale de stat, în scopul evidenţierii punctajelor medii lunare, obţinute de asiguraţi şi determinării corecte a obligaţiilor de plată către fondurile de pensii administrate privat, pentru asiguraţii eligibili. Au fost, de asemenea, încheiate noi contracte de asigurare, în plată la începutul lui decembrie fiind 2.342  de asemenea convenţii. În sistemul informatic au continuat să fie preluate declaraţiile  nominale depuse la Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, pentru luna octombrie 2013, precum şi a celor restante pe anii anteriori.  Pe adresa instituţiei sucevene au sosit şi au fost rezolvate, în luna la care facem referire, 211 petiţii, la ghişee, fiind acordate relaţii la 2.975 de persoane.