04 decembrie 2013

Consiliul Judeţean Suceava are proiecte de peste 160 de milioane de euro
Consiliul Judeţean Suceava se laudă, la această dată, cu proiecte în valoare de peste 160 de milioane de euro. Aceasta potrivit datelor compartimentului de specialitate al executivului judeţean, cele mai mult fiind finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, unele fiind în curs de implementare, iar altele fiind deja finalizate.
Sunt de menţionat sunt cele 6 proiecte încheiate şi 2 în derulare din domeniul reabilitării şi reabilitării infrastructurii, valoarea acestora însumând 38 de milioane de euro.
În ceea ce priveşte reabilitarea infrastructurii de protecţie socială şi celei de sănătate, cele 3 proiecte au o finanţare de 2,4 milioane de euro, în cel din urmă caz fiind vorba despre investiţiile de la ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan  cele Nou” Suceava.
Consiliul Judeţean are 11 proiecte duse la capăt în pe laturile promovării turismului şi punerea în valoare a potenţialului turistic judeţean, altul, reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, cu finanţare nerambursabilă de 35,5 milioane de euro, având ca termen de finalizare anul 2015.
De o amploare deosebită este proiectul de reabilitare a Aeroportului „Ştefan cel Mare”, cu fonduri nerambursabile de peste 88 de milioane de euro, în cele din urmă fiind de menţionat sistemul integrat de management privind accesul la informaţiile publice şi realizarea strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Suceava.

În perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană, Consiliul Judeţean Suceava beneficiat de finanţări în cadrul a 16 contracte, acestea, în valoare de 12 milioane de euro, fiind finanţate prin programele Phare, ISPA şi SAPARD.