13 decembrie 2013

Lungu crede că fotbalul sucevean nu-şi poate permite transferuri
·        Primarul este de părere că trebuie ţinuţi aproape de club jucătorii actuali, iar drepturile acestora să poată fi achitate.
·        „Cele mai multe şmecherii se fac la transferurile dintre sezoane”, este de părere edilul şef sucevean.
Primăria Suceava a dat echipei de fotbal Rapid CFR suma de 100.000 de lei, bani care, potrivit primarului Ion Lungu, au destinaţia achitării drepturilor restante ale jucătorilor. Cu acest prilej, edilul şef a declarat că nu este de acord cu  transferurile pe care antrenorul Bogdan Tudoreanu ar intenţiona să le opereze, opinând că, „cele mai multe şmecherii se fac la transferurile dintre sezoane”. Lungu este de părere că, mai degrabă, ar trebui promovaţi ţinuţi aproape de club jucătorii actuali şi, implicit, de achitat salariile acestora.                     „Cu mari eforturi, Primăria municipiului Suceava a mai dat 1 miliard de lei vechi pentru fotbal. Cu toate acestea, văd ce este un domn acolo, care mă tot provoacă. Nu l-am văzut niciodată, însă domnul Tudoreanu - aşa am înţeles că îl cheamă -, tot provoacă primarul şi Primăria. Am dat 1 miliarde de lei pentru restanţele jucătorilor, însă el tot ne judecă, însă pot să îl judec şi eu pe el. Astăzi suntem într-o poziţie de retrogradare, deci domnul Tudoreanu ar trebui să vorbească prea mult”, a subliniat şeful administraţiei locale.
Primarul Suceava arată că virările către echipa de fotbal suceveană de liga a doua s-au făcut în funcţie de încasările la vistieria municipală, care, la nivelul de 65%, sunt destul de modeste. „Este greu de bani la Primărie”, accentuează edilul şef. Până acum de la bugetul local înspre Rapid CFR Suceava a fost îndreptată suma de 630.000 de lei, adică aproape 60% din totalul aprobat de 1,1 milioane de lei. O altă sumă de 100.000 de lei a luat calea C.S. „Universitatea” Suceava, din cele 300.000 de lei aprobate prin hotărâre de Consiliu Local, privind parteneriatul de promovare a imaginii municipiului Suceava. Lungu şi-a exprimat speranţa că, până la finele anului, fondurile vor ajunge în integralitate la handbaliştii suceveni. „Continuăm să susţinem activităţile sportive chiar şi în aceste condiţii economice vitrege”, a subliniat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu