23 decembrie 2013

Datorii vechi, în valoare de aproape 3,5 milioane de lei, stinse ieri, într-o întâlnire fulger a aleşilor suceveni    
·        Pentru finanţarea cheltuielilor urgente din sezonul rece, respectiv cu materialul antiderapant, municipiul Suceava a primit de la Guvern 401.922 de lei.
Cu 17 voturi favorabile, ale tot atâtor aleşi prezenţi, a fost aprobat ieri, în şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local al municipiului Suceava.  Şeful executivului a motivat convocarea legislativului, chiar la ora 9.00, prin aceea că, la ora 10.00, începea şi şedinţa Consiliul Judeţean, iar rectificativul trebuia obligatoriu operat până la intrarea aleşilor judeţeni în plen.              
Astfel, o sumă de 3,43 de milioane de lei, reprezentând defalcări din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, şi transmisă potrivit unei adrese a Administraţiei Judeţene Financiare Suceava, a luat calea stingerii stingerea arieratelor. Astfel, 1,54 milioane de lei s-au dat Rosal Grup, pentru servicii de salubritate;  980.061 de lei către SUCT, în contul reparaţiilor la străzi, iar 915.702 de lei a luat Symmetrica Suceava, pentru intervenţii la infrastructura stradală.       Pentru finanţarea cheltuielilor urgente din sezonul rece, adică cele în vederea efectuării plăţii facturilor reprezentând contravaloarea materialului antiderapant, Suceava a primit 401.922 de lei, bani care iau calea operatorului de salubritate şi servicii de iarnă, Rosal Grup.

 Liderul grupului politic PDL din deliberativul local, Lucian Harşovschi a arătat că a înţeles motivul convocării exprese a şedinţei de ieri, însă şi-a manifestat curiozitatea de a cunoaşte momentul în care municipalitatea îşi va onora datoriile pe care le are şi către alţi. Edilul şef a accentuat că este vorba doar despre arierate, adică datorii restante mai vechi de 90 zile,  „Discutăm despre arierate, iar dacă erau mai multe la această dată, puteam să le stingem şi pe acelea. Din păcate ,datorii avem, însă până în termenul de 90 de zile. În ceea ce priveşte suma de 401.922 de lei, această este fundamentată în baza alocărilor de la fondul de rezervă al Guvernului, acordate la nivel de ţară”, a reliefat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.