·
„Numărul acestora este mult superior celor de anul
trecut”, a arătat directorul executiv al DSVSA, Ioan Corduneanu, subliniind că,
astfel, este eliminat riscul major la care se supun consumatorii.
În zilele care au trecut, Direcţia Sanitară
Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, inclusiv circumscripţiile
sanitare veterinare zone la au fost la originea a 186 de controale, anunţă directorul
executiv al instituţiei, Ioan Corduneanu. „În cazul în care, cu ocazia
controalelor, sunt constatate neconformităţi, se dispun măsuri care înseamnă
retragerea, confiscarea produselor alimentare, sancţionarea contravenţională
sau suspendarea activităţii unităţilor, impunerea de măsuri urgente de
igienizare a spaţiilor respective”, a reliefat şeful DSVSA Suceava.
Ca urmare a descinderilor avute, personalul
specializat a aplicat 3 amenzi în
valoare de 3.200 de lei, precum şi 12 avertismente, Corduneanu menţionând că,
în perioada următoarea, inspectorii sanitari veterinari vor verifica dacă
măsurile de remediere impuse chiar au fost şi respectate.
Şeful DSVSA a ţinut să remarce că verificările
trichineloscopice la porcii sacrificaţi
de către populaţie au crescut ca număr, până în prezent fiind analizate aproape
1.000 de probe. „S-au efectuat 976 de examene, ceea ce este îmbucurător,
numărul acestora fiind mult superior celui de anul trecut”, a arătat
directorul executiv, Ioan Corduneanu, iterând că, astfel, se elimină riscul
major la care se supun consumatorii. Până pe 7 ianuarie, DSVSA controlează
târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de vânzare a produselor
alimentare, cât şi cele de alimentaţie publică. Printre, altele verificate sunt condiţiile
sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor care comercializează produse
alimentare, respectiv dacă acestea au fost autorizate sanitar veterinar, la
control fiind supuse şi mijloacele care transportă mărfurile în cauză.
Lucrătorii DSVSA Suceava se concentrează asupra condiţiilor de depozitare;
provenienţei alimentelor, îndeplinirii cerinţelor de marcare a cărnii, a celor
de etichetare a produselor, cât şi asupra felului în care au fost stabilite
termenele de valabilitate.