18 decembrie 2013

Cătălin Nechifor anunţă:
Infrastructură de alimentare cu apă, canalizare şi staţii de epurare, în localităţile sucevene cu peste 10.000 de locuitori  
A doua etapă a proiectelor din cadrul Programului Operaţional Sectorial-„Mediu” are o valoare de circa 170 de milioane de euro.
La finele lui ianuarie sau începutul lui februarie 2014, Consiliul Judeţean Suceava ar putea finaliza master planul pentru etapa a doua a Programului Operaţional Sectorial- „Mediu”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, şeful instituţiei sucevene, Cătălin Nechifor. Oficialul judeţean precizează că documentaţia în cauză are în vedere extinderea reţelelor de apă, a celor de canalizare, cât şi a sistemelor de tratare-epurare a apelor uzate şi în alte localităţi decât cele incluse în etapa întâi a programului amintit. „Vom ataca, începând cu anul 2014, şi alte aglomerări urbane, în principal cele care depăşesc 10.000 de locuitori, în aşa fel încât nevoia de a asigura apă potabilă şi canalizare să fie rezolvată”, a iterat şeful executivului judeţean. 
Potrivit lui Nechifor, a doua etapă a proiectelor din cadrul Programului Operaţional Sectorial-„Mediu” are o valoare de circa 170 de milioane de euro. „Vom vedea care sunt indicatorii tehnico-economici a acestui master plan, în aşa fel încât, ulterior, să putem discuta şi cu Ministerul Mediului, şi să găsim finanţare pentru această investiţie majoră”, precizează preşedintele Consiliul Judeţean         
Şeful CJ evidenţiază că proiectele vor viza, în special, localităţile înaintate la statutul de oraş în anul 2003, precum şi comunele mari care îndeplinesc criteriul numărului de locuitori. Cătălin Nechifor a făcut acest anunţ pe fondul unei întâlniri de bilanţ a etapei întâi a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de apă-canalizare şi staţiilor de tratare-epurare, în aglomerările urbane „Suceava-Salcea, Gura Humorului, Rădăuţi, Fălticeni şi Vatra Dornei.
Conform autorităţilor judeţene, într-un an, lucrările aferente celor 11 proiecte din cadrul POS-„Mediu” sunt în valoare de 52 de milioane de lei, adică aproximativ 20% din valoarea totală a investiţiei.