12 mai 2018

Unităţile sanitare au luat 40 din cele 47 de amenzi date de inspectorii de sănătate publică
·        Este vorba despre sancţiuni de 23.900 de lei, unităţile verificate alegându-se şi cu 13 din totalul celor 15 avertismente ale controlorilor.
·        Inspectorii sanitari au retras de la comercializare 9.186 de litri de băuturi alimentare necorespunzătoare şi cu risc pentru sănătatea consumatorilor.
În vederea eficientizării activităţii de control în sănătate publică, potrivit dr. Dinu Florin Sădean, în primele 3 luni ale acestui an, inspectorii sanitari din judeţul Suceava au făcut 1.797 de controale, dintre care 342 s-au axat pe unităţile sanitare. Şeful Serviciului „Control sănătate publică” precizează că, în perioada care la care facem referire, ca urmare a neregulilor şi deficienţelor constatate, controlorii au dat 47 de amenzi, valoarea acestora ridicându-se la 32.2000 de lei. Cele mai multe, respectiv 40, însumând 23.900 de lei s-au aplicate unităţilor sanitare verificate, acestea din urmă alegându-se, de asemenea, şi cu 13 din totalul celor 15 avertismente ale inspectorilor sanitari. Pe parcursul acţiunilor de control, lucrătorii specializaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au retras de la comercializare 9.186 de litri de băuturi alimentare necorespunzătoare şi cu risc pentru sănătatea consumatorilor. De menţionat este faptul că 11 controale ale Serviciului „Control sănătate publică” au fost organizate în baza solicitărilor făcute prin intermediul sistemului de alertă rapidă, încă 3 acţiuni având caracter tematic şi fiind stabilite la nivelul Inspecţiei Sanitare de Stat Suceava. În cele dintâi 3 luni ale anului 2018, inspectorii sanitari suceveni au soluţionat 11 sesizări venite din partea persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în alte 75 de cazuri fiind oferite îndrumare şi consultanţă.