06 mai 2018


„Pedalez pentru tine!
·       Mersul sănătos pe două roţi a fost promovat, ieri, de către beneficiarii Complexului „Blijdorp”, părinţi ai copiilor cu nevoi speciale, personal al Centrului şi angajaţi ai „Decathlon”, asiguraţi de către poliţiştii locali, cu noile lor biciclete electrice.
·       Traseul a avut aproximativ 4,25 km, pe linia de start aliniindu-se circa 100 de biciclişti, însă, pe drum, coloanei li s-au alăturat şi alţi iubitori ai acestui sport.
·       „Există persoane cu dizabilităţi care merg pe bicicletă,  care militeză şi ele pentru protejarea mediului înconjurător, pentru o viaţă sănătoasă, şi, de ce nu?, pentru mişcare”, a declarat Manuela Pentiuc, reprezentatul Asociaţiei „Blijdorp” România .          
Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale, condusă de Simion Savencu, în parteneriat cu Asociaţia „Blijdorp” România, reprezentată de Manuela Pentiuc şi, nu în cele din urmă, în colaborare cu Magazinul „Decathlon” Suceava, au organizat, ieri, prima ediţie a evenimentului „Pedalez pentru tine!”. Manuela Pentiuc a precizat că manifestarea se vrea o pledoarie pentru protecţia mediului, pentru mişcare şi o viaţă sănătoasă, o modalitate de socializare şi integrare a copiilor şi tinerilor de la Complexul Terapeutic „Blijdorp-O nouă viaţă” Suceava, dar şi o formă de conştientizare a faptului că, pe lângă dizibilităţile de care suferă, persoanele în cauză au şi abilităţi.  „Nu cerem nimic special, ci doar atenţie, deoarece, în ciuda faptului că suntem diagnosticaţi ca fiind persoane cu dizabilităţi, avem şi abilităţi. 
Nu vrem să fim evitaţi, ci, din contră, dorim să fim invitaţi la evenimente de acest fel, pentru că există inclusiv persoane cu dizabilităţi care merg pe bicicletă, care vor să militeze şi ele pentru protejarea mediului înconjurător, pentru o viaţă sănătoasă, şi, de ce nu?, pentru mişcare”, a subliniat Manuela Pentiuc. Participanţii la mini-turul municipal de ciclism au fost, în principal, beneficiarii Complexul Terapeutic „Blijdorp-O nouă viaţă” Suceava, părinţi ai copiilor cu nevoi speciale, personal al Centrului, angajaţi ai Magazinului „Decathlon”, dar şi poliţiştii locali, cu noile biciclete electrice cu care Primăria i-a dotat, graţie unei finanţări nerambusabile elveţiene. Traseul a avut linia de start la Complexul Terapeutic „Blijdorp-O nouă viaţă”, continuând cu Bulevardul „1 Decembrie 1918”, Bulevardul „1 Mai”, Primărie, „Biblioteca Buvcovinei” şi Palatul Administrativ. Punctul terminus al traseului de aproximativ 4,25 km a fost esplanada Casei Culturii, iar dacă la plecare s-au aliniat circa 100 de biciclişti, pe drum, coloanei li s-au alăturat şi alţi iubitori ai acestui sport. Organizatorii manifestării au ţinut să mulţumească sponsorilor, Poliţiei Locale, Poliţiei Rutiere, Jandarmeriei, ISU „Bucovina”, cât şi autorităţilor administraţiei publice locale, care au autorizat cea dintâi ediţie a marşului pe biciclete pus la punct de Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale, Asociaţia „Blijdorp” România şi Magazinul „Decathlon. „Sperăm ca, în anul viitor, să avem, alături de noi, un număr dublu de participanţi”, a conchis Manuela Pentiuc.