18 mai 2018

După încheierea campaniei,  
Judeţul Suceava, locul întâi pe ţară la cererile pentru subvenţiile pe suprafaţă 
·       Plăţi s-au cerut pentru o suprafaţa totală de 200.606,05 de hectare, cu 4,95% peste prevederi.
·       „Fermierii pot aduce completări sau modificări cereilor până pe 31 mai, fără aplicarea de penalităţi”, a declarat Delia Moldoveanu directorul executiv adjunct al APIA.
Centrul Judeţean Suceava al Agenţiei de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2018. Directorul executiv adjunct Delia Moldoveanu face cunoscut că, în Suceava, s-au depus 47.438 de cereri unice de plata, judeţul nostru situându-se pe primul loc în ţară, iar cu realizări de 98,11% din program fiind  peste  media naţională din acest punct de vedere.  Adjuncta şefului APIA Suceava precizează că s-au cerut plăţi pentru o suprafaţa totală de 200.606,05 de hectare, cu 4,95% peste prevederi. La Centrul Judeţean Suceava al APIA au fost depuse inclusiv 228 de cereri unice de plată din partea marilor fermierilor, respectiv  pentru suprafeţe de peste 50 de hectare, declarate la plată fiind 35.557,54 de hectare. „În  comparaţie cu anul 2017, deşi numărul de cereri a scăzut, suprafaţa solicitată a înregistrat o creştere. Fermierii care au depus cererile unice de plata până pe 15 mai pot aduce completări sau modificări acestora până pe 31 mai, fără aplicarea de penalităţi”, a declarat directorul executiv adjunct Delia Moldoveanu.
Cererile unice de plata au putut fi până pe 15 mai, sprijinul financiar fiind alocat din Fondul European de Garantare Agricola(FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
În campania din anul 2017, din judeţul Suceava s-au adunat 48.427 de cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 201.214,29 de hectare de terenuri. Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi, persoane fizice şi persoane juridice, care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafeţelor de teren agricol, precum şi de deţinătorii de animale. La depunerea cererii unice de plată, aceştia vor prezenta documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la propria dispoziţie.