10 mai 2018


Şaizeci de panouri publicitare din municipiul Suceava  vor fi demolate
·        Contractele expirate nu mai fost înnoite, iar drept urmare, până acum, au fost deja îndepărtate alte 47 de mijloace publicitare ale firmele notificate.
·        Între cele vizate, „20 nu au avut acte deloc”, iar în cazul în care nu vor fi revendicate, panourile vor fi scoase la vânzare, pentru recuperarea cheltuielilor.
·        „Le vom vinde, pentru că avem cerinţe foarte multe din ţară”, viceprimarul Lucian Harşovschi, opinând că „oraşul arată mult mai bine fără aceste panouri”. 
Primăria Suceava a îndepărtat de pe domeniul public 47 de panouri publicitare. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de către viceprimarul Lucian Harşovschi, care a ţinut precizeze că doar 6 dintre firmele aflate într-o asemenea situaţie şi-au ridicat de unele singure amenajările cu pricina. Campania Primăriei a demarat la finele anului 2017, operatorii care nu şi-au plăti obligaţiile către bugetului local fiind somaţi să-şi desfiinţeze obiectivele cu scop publicitar. „Aceste firme aveau contracte până la sfârşitul anului, nu li s-au mai prelungit contractele, iar drept urmare, au fost notificate să-şi le ridice de pe domeniul public sau de pe cel privat al municipiului Suceava”, a spus adjunctul şefului executivului sucevean. Harşovschi pune în vedere faptul că, în perioada următoare, lucrătorii specializaţi ai administrativului vor ridica alte 60 de panouri publicitare dintre cele ale căror proprietari nu s-au conformat somaţiilor. „Interesant este că 20 dintre aceste panouri nu au avut acte deloc. Este puţin deranj, dar trebuie să facem această curăţenie în panotaj, după care vom stabili noi reguli, unele clare. După cum se vede, oraşul arată mult mai bine fără aceste panouri, iar pe bulevardul principal se vede o diferenţă” subliniat Harşovschi. Potrivit viceprimarului, cheltuielile cu demolarea sunt făcute pe socoteala Primăriei, iar în cazul în care firmele în cauză nu le revendică, mijloacele publicitare vor fi scoase la vânzare.  „Însă, cei care le au în proprietate, atunci când vor dori să le recupereze, vor plăti cheltuielile, aşa cum este şi normal. În caz contrar, le vom vinde, pentru că avem cerinţe foarte multe din ţară”, a explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei, menţionând că suprafeţele şi trotuarele afectate vor fi aduse la starea iniţială.