18 mai 2018


Licitaţie pentru gaze naturale în 1300 de imobile de pe 33 de străzi din cartierele Burdujeni-sat şi „Tinereţii”
·       Primăria alocă 3,52 de milioane de lei, fără TVA, iar execuţia reţelelor ar putea începe efectiv de anul acesta.
·       „Toată problema şi necunoscuta este legată de contestaţiile la licitaţie. Sperăm să fie cât mai puţine”, a declarat primarul Ion Lungu.
Pe 31 mai se va ţine licitaţie pentru extinderea reţelei de gaze naturale în cartierele Burdujeni-sat şi „Tinereţii” ale municipiului Suceava. Vestea bună este adusă de primarul Ion Lungu, care a declarat că procedura este una îndelungată, trecând, până acum, de mai multe bariere, precum Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) şi Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).   
„Am trecut prin toate furcile caudine, cu saci de documentaţii. Este vorba despre extinderea reţelei de gaze naturale pe un număr de 33 de străzi, la 1.300 de imobile. Efortul Primăriei este 3,52 de milioane de lei, fără TVA, iar în acest an ne dorim să demarăm efectiv lucrările. Toată problema şi necunoscuta este legată de contestaţiile la licitaţie. Sperăm să fie cât mai puţine”, a declarat edilul-şef.
În urmă martie, Primăria Suceava se asocia cu Delgaz „Moldova”, în vederea extinderii alimentării cu gaze naturale în cartierele Burdujeni-sat şi „Tinereţii”. Debitul suplimentar de gaze naturale necesar extinderii reţelelor de alimentare în cartierul Burdujeni-sat, cât şi în cartierul „Tinereâii” de pe Dealul Mănăstirii  este de peste 3.300 de metri cubi, dintre cei 977 de proprietari chestionaţi, 97,95% declarând că vor să fie branşaţi cu maşini de gătit. Lungu spune că a fost întrebat de către locuitorii zonei dacă în sezonul rece următor aceştia se vor încălzi putea cu gaze naturale, însă nu a putut să garanteze acest lucru, în condiţiile În care execuţia este prevăzută a avea loc în 36 de luni. „Într-o anumită proporţie, dacă lucrurile merg în linie dreaptă, o parte a lor ar putea avea o şansă. Însă astăzi nu pot garanta că vor avea gaz metan în iarna care vine”, a subliniat Ion Lungu primarul Sucevei. De precizat este că, în august 2008, municipalitatea suceveană renunţa la asocierea cu E-on Gaz pentru extinderea alimentării cu gaze naturale în cartierul Burdujeni-sat. Primarul Ion Lungu, declara, la acea dată, că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea gratuită a noii investiţii, inclusiv partea realizată din cofinanţarea de la bugetul local.