06 mai 2018

Prefectul Mirela Elena Adomnicăi:
Programul de guvernare 2018-2020 reprezintă o provocare, atât din perspectiva oportunităţilor, cât şi din cea a riscurilor  
·        Reprezentatul Guvernului în teritoriu a cerut şefilor de servicii desconcentrate şi de instituţii publice să se implice cu responsabilitate în activitatea unităţii pe care o conduc, în vederea îndeplinirii acţiunilor propuse.

·        „La întâmpinarea unei probleme în realizarea indicatorilor trebuie să putem interveni eficient şi în timp util, astfel încât aceştia să fie atinşi în forma propusă”, reliefează prefectul de Suceava. 
Monitorizarea implementării Planului de acţiuni pentru îndeplinirea  obiectivelor din Programul de guvernare 2018-2020 la nivelul judeţului Suceava se va face, de acum înainte, în fiecare lună.  În acest sens, prefectul Mirela Elena Adomnicăi a emis Ordinul nr.102 din 18 aprilie 2018,  acesta fiind transmis fiecărei instituţii publice, serviciilor desconcentrate ale ministerelor şi organelor puterii de stat cu reprezentare locală. Ceea ce este noutate, se referă la faptul că monitorizarea lunară se va efectua numai pentru acţiunile din planul de măsuri în cazul cărora termenele scadente de raportare sunt  stabilite chiar în luna cu pricina. Drept urmare, s-a instituit obligaţia ca informările privind activitatea serviciilor desconcentrate şi instituţiilor publice aflate în coordonarea Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava să ajungă la Compartimentul „Monitorizarea serviciilor publice desconcentrate” până pe data de 15 a lunii următoare celei a cărei activitate este analizată. 
„Termenele le-am propus tocmai pentru a se face centralizarea şi monitorizarea permanentă, iar la întâmpinarea unei probleme în realizarea indicatorilor trebuie să putem interveni eficient şi în timp util, astfel încât aceştia să fie atinşi în forma propusă”, a reliefat reprezentatul Guvernului în teritoriu.   De cealaltă parte, evaluarea modului de îndeplinire a tuturor acţiunilor cuprinse în Planul pentru întregul an 2018, va avea loc în fiecare trimestru, ca până în momentul de faţă, prezentarea lucrării de sinteză fiind făcută în şedinţa Colegiului prefectural din luna care urmează trimestrului analizat. „Trebuie avut în vedere ca aceste informări lunare, trimestriale sau anuale să conţină datele cele mai reprezentative şi să fie prezentate succint, clar, concis şi relevant, şi din care să reiasă evoluţia indicatorului până la termenul de realizare” a spus Mirela Elena Adomnicăi, prefectul de Suceava, cerându-le şefilor de servicii desconcentrate şi de instituţii publice să se implice cu responsabilitate în segmentul specific activităţii unităţii pe care o conduc, în vederea realizării acţiunilor propuse pentru următoarea perioadă din anul 2018. Potrivit Mirelei Elena Adomnicăi, Programul de guvernare 2018-2020 „reprezintă o provocare, atât din perspectiva oportunităţilor, cât şi a riscurilor”. Anul acesta, la nivelul judeţului Suceava, Planul de acţiuni pentru îndeplinirea obiectivelor Programului de Guvernare 2018 -2020 a fost structurat pe 18 capitole, cu 161 de obiective, pentru realizarea cărora s-a adopta 466 de măsuri.