24 mai 2018

Pentru salvarea de vieţi omeneşti,
Poliţiştii de la „Circulaţie”, dotaţi de către autorităţile sucevene cu două pistoale-radar în valoare de 124.000 de lei
·       „Sigur că o să fie unii care o să înjure Primăria că pune radare la dispoziţia Poliţiei”, a declarat primarul Ion Lungu, opinând că judeţul şi municipiul Suceava sunt campioane la accidente rutiere.
Primăria municipiului Suceava a achiziţionat cu 651.920 de lei bucata, două pistoale-radar mobile, care intră în dotarea poliţiştilor de la „Circulaţie”. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat, într-o conferinţă de presă, că de la bugetul local s-a alocat un  total 123.840 de lei, respectivele mijloace fiind deja recepţionate de către Serviciul Poliţei Rutiere. Lungu crede că, în scop preventiv, achiziţionarea pistoalelor-radar mobile era necesară, mai ales pe fondul numărului mare de accidente de circulaţie grave din municipiu şi din judeţ.  „Sigur că o să fie unii care o să înjure Primăria că pune radare la dispoziţia Poliţiei, însă eu cred că este un act de responsabilitate. Din nefericire, judeţul şi chiar municipiul Suceava sunt campioane la accidente rutiere. Măcar să putem salva vieţi omeneşti prin aceste dotări, pentru că, se ştie, şoferii au frică de aceste radare, amenzile fiind foarte mari. Aceste pistoale mobile sunt foarte performante şi eficiente, şi sper ca în final oamenii de bună credinţă să aprecieze acest lucru, pentru că prin aceste dotări făcute către Poliţie vor fi salvate vieţi omeneşti”, a precizat Ion Lungu şeful executivului sucevean, recunoscând că există perioade cu trafic lent, dar şi altele „când se circulă şi cu 150 km la oră, când se pot face raliuri”.     În şedinţa Consiliului Local de pe data de 31 mai, aleşii locali vor vota un proiect de hotărâre privind aprobarea unui contract prin care cele două mijloace radar vor fi date în comodat, pe o perioadă de 10 ani, lucrătorilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere.