01 iulie 2016

Primăria ar putea da în judecată Rapid CFR pentru cheltuirea fără justificare a banilor alocaţi din bugetul local
În aprilie, responsabilii clubului trebuiau să prezinte documente justificative pentru 30% din suma primită, abia după aceea urmând a se trece la eliberarea următoarei tranşe.
Dacă nu se întâmplă acest lucru până la sfârşitul anului, vom da în judecată şi ne vom recupera  banii”, pune în vedere primarul Ion Lungu.  
Primarul Ion Lungu şi-a exprimat speranţa ca echipa de fotbal a municipiului Suceava să rămână în Liga a II-a, reiterând că autorităţile locale îşi fac datoria, în conturile clubului urmând a fi viraţi şi restul de bani din bugetul pe anul acesta, adică circa 1,2 milioane de lei. Pentru aceasta edilul-şef cere o implicare mai activă a conducerii Asociaţiei sportive în cauză, întrucât, deşi documentele justificative asupra modului de folosire a banilor alocaţi de la buget trebuiau prezentate încă din aprilie, acest lucru nu s-a întâmplat nici acum. „O spunem cu regret, astăzi fotbalul nu are niciun leu în cont.  Primăria a dat 510.000 de lei, iar din luna aprilie, cei de acolo nu au adus justificare nici astăzi. Nu este un lucru corect, să tragem noi de ei să aducă justificările”, subliniază Lungu. Şeful municipalităţii evidenţiază că responsabilii Rapid CFR trebuie să prezinte justificări pentru 30% din suma primită, după care abia după aceea se va trece la eliberarea următoarei tranşe. În caz contrar, nu este exclusă nici varianta apelării la organele judecătoreşti.  „Doamne fereşte! Dacă nu se întâmplă acest lucru până la sfârşitul anului, vom da în judecată şi vom recupera  banii”, a pus în vedere Ion Lungu.   
„Nu vreau să îl am Dorin Goian pe conştiinţă, să i se terfelească imaginea pe aici, pe la Suceava”, spune Lungu.
Primarul Sucevei salută înfiinţarea, sub „bagheta” internaţionalului Dorin Goian,  a clubului şi noii echipe Foresta, dar atrage atenţia că este greu de pornit la drum fără asigurarea unei minime finanţări. În acesta sens, recomandată ar fi  găsirea de sponsori, care să vină măcar cu 25% din necesar.  Lungu arată că Primăria va susţine financiar fotbalul doar în condiţii corecte, de legalitate, însă până acum noul proiect este doar „unul virtual”. „Am avut o discuţie cu domnul Dorin Goian, îl respect foarte mult, a fost făcut cetăţean de onoare al municipiului, însă nu vreau să îl am pe conştiinţă, să i se terfelească imaginea pe aici, pe la Suceava. I-am spus că, prima dată, trebuie să căutăm pe cineva cu bani, pentru că riscă să fie preşedintele Foresta, fără niciun ban în cont, iar după aceea se va arăta cu degetul înspre Primărie”, a precizat, Ion Lungu,  ocupantul fotoliului administrativ din Areni.